News

Turnul Eiffel, închis temporar, în urma unei amenințări cu bombă

Turnul Eiffel a fost evacuat și închis temporar pentru public, în urma unei amenințări cu bombă, iar autoritățile cercetează cazul.
12.08.2023 | 17:23
Turnul Eiffel inchis temporar in urma unei amenintari cu bomba
Turnul Eiffel a fost închis temporar, iar vizitatorii au fost evacuați, în urma unei amenințări cu bombă. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai emblematice simboluri ale Franței și printre cele mai vizitate obiective turistice din lume, a fost evacuat sâmbătă și închis publicului în urma unei amenințări cu bombă, conform informațiilor furnizate de o sursă din cadrul poliției franceze, citată de Reuters.

Turnul Eiffel, evacuat în urma unei amenințări cu bombă

Autoritățile au acționat rapid și au luat măsuri de precauție, evacuând vizitatorii de pe cele trei etaje ale turnului și din piața de sub monument, în urma alertei cu bombă. SETE, organismul responsabil cu administrarea Turnului Eiffel, a anunțat că specialiști în dezamorsarea bombelor și poliția au efectuat cercetări amănunțite în zonă, inclusiv în restaurantul aflat la unul dintre etaje.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al SETE a explicat că această procedură, deși rară, este standard în situații similare și are rolul de a asigura siguranța vizitatorilor și a personalului prezent în zonă.

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai recunoscute și impresionante monumente din lume, se ridică în mijlocul orașului Paris, Franța, și rămâne un simbol iconic al designului arhitectural și al culturii franceze. Numele său provine de la inginerul Gustave Eiffel, care a supervizat proiectarea și construcția acestuia. Cu o înălțime impresionantă de aproximativ 324 de metri (inclusiv antena), Turnul Eiffel a fost cea mai înaltă structură din lume la momentul finalizării sale, în anul 1889.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai vizitate monumente din lume

Istoria Turnului Eiffel își are rădăcinile în Târgul Mondial din 1889, desfășurat pentru a marca Centenarul Revoluției Franceze. Designul său revoluționar a fost într-un prim moment întâmpinat cu critici și scepticism, însă astăzi este recunoscut ca un exemplu de inovație și ingeniozitate tehnică. Structura turnului este realizată din aproximativ 18.000 de componente metalice și este menținută împreună de peste 2,5 milioane de nituri.

Turnul Eiffel oferă trei etaje accesibile publicului, fiecare cu priveliști uluitoare asupra orașului luminat și a râului Sena. La primul etaj, vizitatorii pot descoperi istoria și evoluția turnului prin expoziții interactive și informații interesante.

ADVERTISEMENT

Al doilea etaj este renumit pentru panorama sa spectaculoasă, oferind o perspectivă unică asupra monumentelor celebre ale Parisului, precum Catedrala Notre-Dame și Turnul Montparnasse. Cea mai înaltă platformă, de la nivelul al treilea etaj, oferă o vedere panoramică de neuitat, iar în serile senine, priveliștea orașului luminat capătă o magie aparte.

Un simbol al iubirii și pasiunii

De-a lungul anilor, Turnul Eiffel a devenit nu doar un punct de atracție pentru turiști, ci și un loc romantic pentru cupluri și un simbol al iubirii și pasiunii. Acest monument impresionant a fost și subiect al unor evenimente importante din istorie și cultură, de la expuneri artistice și expoziții până la filmări de lungmetraje și evenimente sportive.

ADVERTISEMENT

Astăzi, Turnul Eiffel continuă să fie unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume și reprezintă un punct de referință esențial pentru experiența culturală și arhitecturală a Parisului, atrăgând milioane de vizitatori din întreaga lume în fiecare an.

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”