Orașul în care te poți retrage la pensie. Prețul apartamentelor este ridicol, traiul ieftin și aerul minunat. Zona este una foarte frumoasă și cu un potențial turistic destul de ridicat, după ce a devenit stațiune turistică de interes local, prin Hotărâre de Guvern.
Localitatea unde te poți retrage când nu mai lucrezi. Costul unei locuințe este extrem de mic și aerul este foarte rarefiat. Oamenii care trăiesc aici au parte de o existență simplă, departe de grijile și problemele zilnice.
Orașul se numește Bicaz și se află la poalele Munților Ceahlău, pe malurile Bistriței. Este foarte aproape de barajul ce formează lacul Izvorul Muntelui, fiind o zonă turistică mai puțin cunoscută din țara noastră.
În decembrie 2022, prin Hotărâre de Guvern, localitatea și zona turistică a comunei Vânători-Neamț au obținut titlul de stațiuni turistice de interes local. Cu toate acestea costurile sunt destul de mici, în comparație cu alte regiuni din România.
Cei care vor să se stabilează într-un loc liniștit, atunci când ies la pensie pot alege Bicaz și datorită prețurilor pe care le au locuințele. Potrivit storia.ro, o locuință cu 2 camere se vinde cu suma de 14.000 de euro.
Prețul este negociabil. Acest apartament se află la etajul 2/4 și are mai multe îmbunătățiri. De asemenea, dispune de balcon și loc de parcare. În plus, proprietarul acceptă inclusiv persoane care vor să cumpere prin prima casă.
Orașul Bicaz din județul Neamț este ideal pentru a te bucura de pensie. Mai este cunoscut drept „oraşul mării dintre munţi” pentru că a fost ridicat la poalele Muntelui Ceahlău și se întinde pe o suprafață de 148 km pătrați.
În componența sa intră și câteva sate. În plus, localitatea este înconjurată de munți și numeroase obiective turistice care sunt incluse în Parcul Naţional Muntele Ceahlău. Pe teritoriul său s-au identificat şi marcat arii naturale protejate de interes comunitar şi naţional.
Printre acestea se numără: Rezervația Naturală Lacul Izvorul Muntelui, Rezervaţia Naturală Secu, Rezervaţia Poliţa cu crini, Parcul Naţional Ceahlău și Aria de protecţie avifaunistică Masivul Ceahlău. Nu lipsesc nici monumentele istorice și arhitecturale, cum ar fi: Casa regală din Bicaz.
În prezent, clădirea adăpostește Primăria. Imobilul a fost construit între anii 1909-1912 și a făcut parte din domeniul Coroanei Regale. Informațiile furnizate de ziarbicaz.ro arată că a fost ridicat în timpul domniei lui Carol I, pentru petrecerea vacanțelor.
Turiștii care ajung în zonă nu trebuie să treacă cu vederea Teatrul Sătesc Ion Kalinderu, care s-a transformat de ceva timp în muzeu de istorie și etnografie. A fost construit între anii 1909- 1912, în timpul domniei lui Carol I.
Barajul Bicaz și portul Bicaz sunt, de asemenea, obiective turistice care nu trebuie ratate. Tot aici se află și cel mai mare lac artificial, Izvorul Muntelui. Acesta a fost amenajat pe râurile interioare din România ca urmare a construirii barajului hidroenergetic cu o lungime de 40 km.