Life

Orașul din România unde prețul apartamentelor a luat-o razna. Puțini își mai permit o locuință aici, indiferent de zonă

Într-un oraș din România prețul apartamentelor a luat-o razna. Puțini își mai permit să își achiziționeze o locuință într-o zonă decentă.
24.08.2023 | 17:10
Orasul din Romania unde pretul apartamentelor a luato razna Putini isi mai permit o locuinta aici indiferent de zona
Orașul din România unde prețul apartamentelor a luat-o razna. Sursă foto: Pinterest/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un oraș din România prețul apartamentelor a luat-o razna total. Unii nu își mai permit nici măcar o garsonieră aici, având în vedere explozia prețurilor pentru un singur metru pătrat.

Orașul din România unde prețul apartamentelor a luat-o razna

După cum știm prea bine, în ultimul an, prețurile au crescut atât la alimente, carburanți, cât și pe piața imobiliară. Nimeni nu avea însă să știe că într-un oraș din România, prețul apartamentelor va scăpa de sub control.

ADVERTISEMENT

Despre ce oraș este vorba? Despre Cluj Napoca. De altfel tot aici am găsit în trecut și garsoniera de 11mp care se vindea pentru o sumă colosală. Acum, nici prețul apartamentelor nu mai este ce a fost.

Cel mai scump oraș din România este la momentul actual Cluj Napoca. De abia pe locul doi avem București, capitala țării. La cât a ajuns prețul apartamentelor în Cluj Napoca? Un metru pătrat costă peste 2.300 de euro.

ADVERTISEMENT

Astfel, după un simplu calcul, un apartament cu două camere de aproape 50 de mp ajunge să coste în jur de 100.000 de euro. De altfel, odată cu această explozie de prețuri, România se află printre puținele țări din UE în care locuințele din capitală nu sunt cele mai scumpe.

Care este cea mai scumpă țară din Europa pe piața imobiliară

Ce alte prețuri găsim în Europa? Cea mai scumpă țară la momentul actual este Austria, arată un studiu recent. Aici, un metru pătrat se vinde cu aproape 5.000 de euro și poate chiar și mai mult în funcție de zone.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi este Germania, urmată de Franța, iar mai apoi Norvegia. În Paris spre exemplu, un metru pătrat ajunge să coste peste 10.000 de euro pentru un apartament nou, într-o zonă rezidențială.

De asemenea, în München și Londra avem de asemenea prețuri de-a dreptul fabuloase. În ceea ce privește situația României raportată la prețul apartamentelor, țara noastră se poate spune că ”o duce bine” la acest capitol.

ADVERTISEMENT

România se află în top 3 țări cu cele mai ieftine locuințe din Europa. Înaintea țării noastre sunt Bosnia și Herțegovina, dar și Grecia, de altfel țara preferată a românilor pentru vacanțe și chiar și pentru investiții.

ADVERTISEMENT
Tags: