Life

Orașul în care trebuie să plătești dacă vrei să intri. Accesul turiștilor a fost restricționat

Orașul în care trebuie să plătești dacă vrei să intri, chiar dinainte de vizită. Autoritățile au decis să restricționeze accesul.
20.09.2023 | 20:08
Orasul in care trebuie sa platesti daca vrei sa intri Accesul turistilor a fost restrictionat
Orașul în care trebuie să plătești dacă vrei să intri. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Orașul în care trebuie să plătești dacă vrei să intri. Accesul turiștilor a fost restricționat și toți cei care vor să meargă aici trebuie să scoată bani din buzunar!

Orașul în care trebuie să plătești dacă vrei să intri

Orașul în care trebuie să plătești dacă vrei să intri, fie că stai sau nu peste noapte, este Veneția. Autoritățile de aici au decis că este necesar acest lucru din cauza numărului mare de turiști.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre ei va trebui să plătească cinci euro intrarea în oraș și nu contează dacă aceștia poposesc sau nu. Taxa nu se aplică de acum, ci din anul 2024, așa că turiștii care vor să viziteze orașul în viitor trebuie să țină cont și de acest aspect.

Taxa nu se aplică și minorilor sub 14 ani. În rest, toată lumea trebuie să plătească înainte să intre în oraș, în avans.

ADVERTISEMENT

Primarul din oraș spunea că este absolut necesar ca fluxurile de turiști să fie regularizate. Veneția continuă să fie un oraș deschis pentru toată lumea, a precizat el.

 „Regularizarea fluxurilor turistice la anumite intervale orare este necesară, dar asta nu înseamnă închiderea oraşului.

ADVERTISEMENT

Veneţia va rămâne deschisă pentru toată lumea”, a declarat primarul Brugnaro într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare.

Se vor efectua teste pentru a vedea cum merge cu noua taxă

La început va fi efectuat un test pentru a vedea dacă noul concept este unul bun. În perioadele de vârf se va face un test, a explicat Simone Venturini, membru al consiliului municipal pentru turism.

ADVERTISEMENT

“Veneția se numără printre cele mai vizitate orașe europene… Suferă cel mai mult din cauza excesului de turism”, a declarat acesta.

În Veneția vin anual milioane de persoane (13 milioane în 2019), iar orașul are o suprafață de doar 7,6 km pătrați. Așa că nu este de mirare de ce autoritățile vor să facă urgent o schimbare!

“Vrem să testăm [taxa] și, dacă este nevoie, să o îmbunătățim. Nu putem discuta timp încă 40 de ani despre ce este mai bine de făcut”, a mai spus consilierul, scrie BBC.

ADVERTISEMENT