Life

Orașul mare din România unde îți cumperi un apartament spațios cu bani puțini. Prețurile sunt la jumate față de Cluj Napoca

Într-un oraș mare din România îți cumperi un apartament spațios cu bani puțini. Prețurile sunt aproape la jumate față de Cluj Napoca.
02.04.2024 | 19:16
Orasul mare din Romania unde iti cumperi un apartament spatios cu bani putini Preturile sunt la jumate fata de Cluj Napoca
Orașul mare din România unde îți cumperi un apartament spațios cu bani puțini. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că poți să îți cumperi un apartament spațios cu bani puțini într-un mare oraș din România? Prețurile au scăzut aici și sunt aproape la jumate față de Cluj Napoca. Unde se află? Există o mulțime de oportunități aici.

Orașul mare din România unde îți cumperi un apartament spațios cu bani puțin

Prețurile de pe piața imobiliară din România continuă să crească. Există orașe mari unde prețul pentru un singur metru pătrat depășește lejer 2.000 de euro. În altele în schimb, găsim prețuri ceva mai mici.

ADVERTISEMENT

Nu oricine își mai permite să facă o achiziție în această perioadă. Atât prețul apartamentelor noi, cât și cel al apartamentelor vechi a ajuns la un nivel record. În Brașov spre exemplu, prețurile pentru un apartament vechi au crescut cel mai mult.

De cealaltă parte, în Sibiu, prețurile apartamentelor noi a crescut semnificativ față de anul trecut. Evident, în București au fost înregistrate de asemenea prețuri cu 13% mai mari față de 2023.

ADVERTISEMENT

Care e orașul din România unde îți cumperi un apartament spațios cu bani puțini? La polul opus, în orașele Timișoara și Constanța s-au înregistrat cele mai mici creșteri de prețuri. Și nici Oradea și nici Craiova nu sunt mai prejos.

Conform Mediafax, în Cluj Napoca, prețul mediu pentru apartamentele noi, dar și pentru cele vechi a ajuns la 2.651 de euro pentru un singur metru pătrat. Asta înseamnă o creștere de 7% față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Orașele mari din România unde prețul pentru un singur metru pătrat nu depășește 1.600 de euro

La polul opus avem Oradea. Se pare că acesta este orașul din România unde poți să îți cumperi un apartament spațios cu bani puțini. Prețurile sunt aproape la jumate față de cele din Cluj Napoca.

Conform celor mai recente cifre, prețul mediu pentru apartamentele noi și vechi din Oradea a fost în luna martie de 1.539 euro/metru pătrat. Făcând o paranteză, în cazul apartamentelor vechi, prețul mediu de cerere se situează undeva pe la 1.490 de euro pentru un metru pătrat, cu 13% mai mult față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Alte orașe mari din România unde poți să îți iei un apartament spațios cu bani puțini sunt Iași, Timișoara, Sibiu, dar și Craiova. Și aici, prețul pentru un singur pentru pătrat, nu depășește 1.600 de euro, Asta în condițiile în care în Cluj avem un preț cu 1.000 de euro mai mare.

În Iași, spre exemplu, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.553 euro pentru un metru pătrat în luna martie. De cealaltă parte, în Timișoara, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.557 euro/metru pătrat.

În Sibiu avem un preț puțin mai mic. Mai exact, în luna martie a acestui an, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.532 euro/metru pătrat. În Craiova pe de altă parte, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.585 euro/metru pătrat luna trecută.

ADVERTISEMENT