Life

Stațiunea de pe litoral, care risca să ajungă o ruină, primește o investiție uriașă. Se schimbă total după ce devenise plină de gunoi

Stațiunea de pe litoral, care risca să ajungă o ruină, se va transforma total. O investiție uriașă în această zonă va schimba lucrurile!
21.10.2023 | 10:00
Statiunea de pe litoral care risca sa ajunga o ruina primeste o investitie uriasa Se schimba total dupa ce devenise plina de gunoi
Stațiunea de pe litoral ce primește o mare investiție. Foto Youtube / Around The World
ADVERTISEMENT

Stațiunea de pe litoral care putea să ajungă o ruină primește o investiție uriașă. Aceasta urmează să se schimbe total după ce devenise plină de gunoi și un loc ce mai degrabă îi respingea pe turiști decât să îi atragă.

Stațiunea de pe litoral ce primește o mare investiție

Stațiunea Costinești de la malul Mării Negre se transformase în această vară într-o adevărată groapă de gunoi.

ADVERTISEMENT

Situația era atât de gravă încât ministrul turismului spunea că ar putea fi retrasă clasificarea de stațiune turistică.

„O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival!

ADVERTISEMENT

În caz contrar, vom fi nevoiți să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din Costinești. Sper să nu ajungem și la retragerea atestării de stațiune turistică de interes național”, spunea  ministrul turismului.

Chiar dacă problema nu a fost neapărat rezolvată în totalitate și gunoaiele tot i-au întâmpinat pe turiști, situația se va schimba dramatic.

ADVERTISEMENT

Investiție enormă la Costinești. Când vor fi gata lucrările

Totul datorită unei investiții ce va fi făcută în stațiunea de pe litoral. Mai precis, este vorba despre faptul că se vor mări plajele cu 100 de metri.

Plajele vor fi în înnisipate iar lucrările vor avea loc de a lungul a 2,5 km de plajă. Vor fi ridicate 5 diguri în larg și nisipul adus va fi unul extrem de fin, asigură managerii proiectului.

ADVERTISEMENT

“Proiectarea o să dureze ceva mai mult de un an, după care vom începe construcţia structurilor, iar înnisiparea propriu-zisă va avea loc în toamna anului 2026”, a precizat Marius Stamat, manager proiect, conform Antena 3.

Mai este de așteptat până atunci pentru că realizatorii acestuia spun că lucrările propriu-zise vor avea loc în toamna anului 2026.

Chiar și așa, autoritățile din Costinești abia așteaptă noua investiție. Primarul din stațiune spune că totul se va schimba odată cu extinderea plajei.

“Vom avea 16 hectare de plajă nouă, ceea ce va fi aur pentru Costineşti în următorii ani. Odată cu extinderea plajei va fi bine pentru toată lumea”, spune Dorin Jeanu, primar Costineşti.

Prețul acestui proiect este de 400 de milioane de lei și turiștii se vor bucura în realitate de noi plaje de la Costinești în vara anului 2027.

ADVERTISEMENT