Life

Orașul subteran care ar găzdui 1 milion de oameni. Autoritățile l-au declarat ilegal, dar lumea continuă să vină aici

Orașul subteran care ar găzdui 1 milion de oameni a fost declarat ilegal, însă chiar și așa, lumea continuă să vină aici.
02.03.2024 | 16:04
Orasul subteran care ar gazdui 1 milion de oameni Autoritatile lau declarat ilegal dar lumea continua sa vina aici
Orașul subteran care ar găzdui 1 milion de oameni. Sursă foto: captură Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul subteran care ar găzdui 1 milion de oameni are o poveste impresionantă. Unde se află acest loc și de ce a fost declarat ilegal de către autorități? O mulțime de oameni vin doar ca să îl vadă.

Orașul subteran care ar găzdui 1 milion de oameni

Orașul subteran despre care vorbim acum a fost construit în timpul Războiului Rece. Urma să fie un adăpost antiatomic, însă nimeni nu se gândea că și acum, unii oameni vor alege să trăiască aici.

ADVERTISEMENT

S-ar părea că în momentul de față, în acest oraș subteran ar putea să trăiască un milion de oameni, cunoscuți sub numele de “Tribul șobolanilor”, mare parte din ei fiind migranţi, studenţi şi lucrători cu venituri mici. Unde se află acest loc? În China, mai exact sub centrul orașului Beijing.

În perioada Războiului Rece, în timp ce Occidentul se concentra foarte mult pe programul său nuclear, China a încercat să construiască o rețea vastă de adăposturi subterane care rivaliza ca mărime cu orice oraș.

ADVERTISEMENT

Și a și reușit să facă acest lucru. Unul dintre aceste sisteme era cunoscut sub numele simplu de “Orașul subteran” sau Dìxià Chéng din Beijing, descris în 2008 de New York Times ca fiind “întunecat, umed și cu adevărat straniu”.

Unde se află intrările în acest oraș

Construite între 1969 și 1979, tunelurile Orașului subteran trec pe sub centrul orașului Beijing și se crede că acoperă o suprafață de 85 de kilometri pătrați, la o adâncime cuprinsă între 8 și 18 metri sub suprafață.

ADVERTISEMENT

Orașul subteran avea în jur de 90 de intrări. Iar conform celor de la Express, fiecare dintre ele ar fi ascunsă în magazinele de pe străzile principale din Qianmen. Multe dintre aceste intrări au fost între timp distruse sau blocate. Tehnic vorbind, să locuiești în interiorul acestui oraș subteran este ilegal din 2010, însă acest lucru nu împiedică o mulțime de oameni să stea aici.

Pe de altă parte, au rămas câteva intrări cunoscute, care de altfel sunt și semnalizate. Exemplu sunt 62 West Damochang Street din Qianmen, Beijing Qianmen Carpet Factory la 44 Xingfu Dajie în districtul Chongwen și 18 Dashilan Jie în Qianmen.

ADVERTISEMENT

Orașul subteran din China este și acum considerat a fi în întregime impenetrabil și indestructibil. Despre el se spune că ar fi fost proiectat să reziste la atacuri nucleare, biochimice și convenționale.

Referitor la dimensiunile sale, sursa citată spune că acestea sunt atât de mari încât întreaga populație a Beijingului de la acea vreme, adică șase milioane de oameni, ar fi putut încăpea în interiorul său.

Aceștia ar fi supraviețuit cu ajutorul diverselor restaurante, clinici, școli, teatre și fabrici. Ca să nu mai vorbim de un patinoar, depozite de cereale și petrol, precum și o fermă de cultivare a ciupercilor.

Locurile au fost create în mod intenționat pentru a se aproviziona cu apă din puțuri. În același timp, au fost instalate sisteme complicate de ventilație și au fost construite 2.000 de puțuri în tuneluri. Despre acestea se spunea că puteau fi închise complet pentru a fi protejate de gaze și apă otrăvitoare, la cerere.

ADVERTISEMENT