Life

Orașul turistic din România în care s-au montat bănci inteligente. Ai internet gratis și îți încarci telefonul

Orașul din România unde turiștii și localnicii dispun acum de bănci inteligente. Au numeroase dotări și costă câteva mii de euro.
12.02.2024 | 14:11
Orasul turistic din Romania in care sau montat banci inteligente Ai internet gratis si iti incarci telefonul
Orașul din România în care au fost montate bănci inteligente. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook/ Primăria Municipiului Braşov
ADVERTISEMENT

Primele bănci inteligente au fost montate într-un loc foarte cunoscut de la noi din țară. Orașul turistic este printre cele mai apreciate din România, iar investiția este una destul de mare.

Orașul din România în care au fost montate bănci inteligente

Brașovul este una dintre cele mai vizitate locații de la noi din țară. Adună sute de turiști în fiecare zi, atât oameni veniți din țară, cât și din străinătate. Iar mulți rămân chiar fermecați de această destinație. 

ADVERTISEMENT

De acum înainte, centrul istoric va avea încă un atu, pe lângă arhitectură și istorie. Mai exact, aici au fost montate bănci inteligente, de care se vor bucura atât localnicii, cât și cei care merg să exploreze.

Este vorba despre șase astfel de obiecte. Trei dintre ele au fost deja amplasate în zona Teatrul Dramatic, pe promenada de pe b-dul Eroilor și la Primăria Brașov. De asemenea, următoarele trei vor avea o altă locație.

ADVERTISEMENT

Băncile inteligente vor fi așezate Piața Sfatului, piața Sf. Ioan și în Parcul Titulescu. Anunțul a fost făcut de oficiali, printr-un comunicat transmis recent de Primăria Municipiului Brașov.

Cât costă o astfel de bancă și ce dotări are

Când vine vorba despre dotările celor șase bănci inteligente din Brașov, acestea dispun de panouri fotovoltaice, montate în locul șezutului, două sloturi USB de încărcare și încărcător inductive.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai sunt dotate cu iluminat inteligent, conexiune la internet WiFi, senzor calitatea aerului PM 2,5 și pot transmite mesaje audio preînregistrate. Dar prețul este unul pe măsură.

Valoarea fiecărei bănci care se găsește în centrul istoric este de 31.000 lei, fără TVA. Primarul municipiului Brașov este mândru de cele șase bănci inteligente montate acum, dar și de întreaga evoluției a destinației turistice.

ADVERTISEMENT

„Brașovul este orașul din România cu cea mai accelerată tranziție către un oraș verde, cu investiții majore, cum ar fi transportul în comun electric, amenajarea de piste de biciclete sau soluții ecologice de producere a energiei pentru consumul public. De astăzi venim și cu o soluție de mobilier urban care produce energie prin intermediul panourilor fotovoltaice”, a declarat Allen Coliban, edilul Brașovului, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT
Tags: