News

Otrava care i-a ucis pe cei doi copii din Iași, la liber în magazinele din România. Atenționarea specialiștilor 

28.08.2020 | 12:56
Otrava care ia ucis pe cei doi copii din Iasi la liber in magazinele din Romania Atentionarea specialistilor
ADVERTISEMENT

Otrava inhalată de cei doi copii din Iași, care în cele din urmă s-a dovedit a fi una fatală, se găsește la liber în magazinele din România.

Îngrijorător este faptul că această substanță, una extrem de periculoasă, poate fi cumpărată de oricine, la un preț modic.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din domeniu atrag atenția asupra folosirii acesteia, dat fiind faptul că poate ucide printr-o simplă inhalare

Otrava care i-a ucis pe cei doi copii din Iași, la liber în România

O tragedie cumplită a lovit o tânără familie din Iași în weekendul trecut. Doi copii, de 1 an și jumătate și 3 ani din localitatea Coarnele Caprei au murit după ce au inhalat otravă pentru şobolani şi şoareci, pusă în camera lor chiar dacă către mamă, spun anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Din păcate, această substanță este una care a mai produs victime în România și mai poate produce, dat fiind faptul că se vinde la liber. În plus, pungile care conțin substanțe toxice pentru dăunători n-au instrucțiuni de folosire în limba română.

Conform Știrile Kanal D, fosfura de aluminiu este aceeași otravă care a ucis mai mulți oameni la Timișoara după o deratizare făcută fără respectarea normelor. Din păcate, în toată această perioadă, nimeni nu s-a gândit să reglementeze folosirea substanței în așa fel încât astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

ADVERTISEMENT

Sursa citată anunță că aceste pastile anti-rozătoare sunt aduse de peste hotare și deși sunt comercializate aici, nu sunt însoțite de vreo etichetă în limba română, așa cum cere legea. Instrucțiunile de folosire pot fi urmate doar de puține persoane, așa că nu ne rămâne decât să mergem pe mâna vânzătorilor.

Avertismentul specialiștilor: ”Atenție la instrucțiuni”

Specialiștii ne avertizează că fosfura se găsește inclusiv în raticidele cu grad scăzut de toxicitate și ne cer să folosim otrăvurile de orice fel cu mare atenție și numai în situații de forță majoră după ce parcurgem instrucțiunile. Dacă acestea lipsesc de pe pachet, lăsați-l la raft și sesizați autoritățile. Doar 4 lei costă un pachet care conține această otravă.

ADVERTISEMENT

Fosfura de aluminiu eliberează un gaz de fosfură când intră în contact cu umiditatea sau cu acidul clorhidric din stomac, fiind mortal pentru oameni și pentru animale.

Substanța provoacă efecte toxice care afectează inima, plămânii, ficatul, rinichii și duce la tulburări de ritm cardiac, acidoză și edem pulmonar.

ADVERTISEMENT