Sport

Dembele, blestemul Barcelonei! Ca să-i facă loc lui Aubameyang, catalanii trebuie să scape de francez. PSG a spus pas!

Barcelona se obișnuise cu gândul că-l va avea pe Ousmane Dembele până în vară, în condițiile în care azi este ultima zi de transferuri în Europa, dar un telefon al celor de la PSG a pus lucrurile în altă lumină.
31.01.2022 | 14:45
Dembele blestemul Barcelonei Ca sai faca loc lui Aubameyang catalanii trebuie sa scape de francez PSG a spus pas
31 ianuarie 2022 este ultima zi în care Ousmane Dembele mai poate pleca de la Barcelona. Sursa foto: fcbarcelona.com
ADVERTISEMENT
31-01-2022
12:58

PSG nu vrea să ofere 20 de milioane de euro pentru Ousmane Dembele

Clubul francez PSG a renunțat la ideea de a-l aduce, în această perioadă de transferuri, care se încheie luni, 31 ianuarie, pe atacantul francez al Barcelonei, Ousmane Dembele. Mai mult, gruparea din capitala Franței nu este dispusă nici să facă schimb de jucători, astfel că Di Maria, Bernat și Icardi rămân sub comanda lui Mauricio Pochettino.

Conform Le Parisien, PSG nu a planificat nicio sosire. Singura mișcare care ar putea avea impact asupra vicecampioanei Franței se referă mai degrabă la o plecare, dar chiar și Layvin Kurzawa are șanse mici să părăsească echipa.

În ceea ce o privește pe Barcelona, aceasta trebuie să scape urgent de Dembele, pentru că atacantul gabonez al lui Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang a sosit la clubul catalan pentru vizita medicală, după care va semna cu clubul spaniol.

Echipa spaniolă Barcelona ar fi dispusă să facă orice pentru a scăpa de atacantul francez Ousmane Dembele, din mai multe motive. În primul rând, pentru că are un salariu mare și, pe cale de consecință, nu poate face o mutare „grea” în ultima zi de transferuri în Europa din cauza masei salariale.

PSG i-a contactat pe Ousmane Dembele și Barcelona pentru un eventual transfer

În al doilea rând, jucătorului îi expiră contractul în vară și clubul nu vrea să-l piardă gratis, în condițiile în care l-a adus în august 2017 de la Borussia Dortmund pentru 105 milioane de euro plus bonusuri de 40 de milioane. Acum, cere pe el „doar” 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În fine, nici jucătorul nu vrea să mai stea la Barcelona, iar din acest punct de vedere ambele părți sunt mulțumite. Potrivit presei franceze, citată de as.com, PSG i-a contactat pe jucător și Barcelona pentru un eventual transfer.

Plecarea lui Ousmane Dembele la PSG ar ușura masa salarială a Barcelonei

Primul s-a bucurat de telefonul dat de Leonardo, directorul sportiv al clubului, a fost omologul lui de la Barcelona, Mateu Alemany, care, astfel, va putea să ușureze masa salarială și să aducă alt jucător.

ADVERTISEMENT

PSG îl vrea pe Dembele pentru că este convinsă că potențialul jucătorului poate crește și ar fi util în perspectiva dublei manșe cu Real Madrid din optimile Champions League, care va avea loc pe 15 februarie în Franța și pe 9 martie în Spania.

În același timp, pentru Dembele se deschid alte uși și posibilități pentru a demonstra că încă mai are valoare. Adversarul tuturor, însă, este timpul, deoarece 31 ianuarie este ultima zi în care se mai pot face transferuri în Europa. Altfel spus, trebuie lucrat repede.

ADVERTISEMENT

Barcelona are și un Plan B în cazul în care nu-l va da pe Dembele: aducerea atacantului gabonez Pierre-Emerick Aubameyang de la Arsenal. Londonezii sunt de acord cu un împrumut până la vară, fără opțiune de cumpărare definitivă la finalul sezonului, iar jucătorul vrea să joace pe Camp Nou.

La fel, ar exista o oarecare șansă ca echipa catalană să-l aducă, tot sub formă de împrumut până la vară, pe fundașului stânga argentinian al lui Ajax, Nicolas Tagliafico.

ADVERTISEMENT

Barcelona îl vrea de la PSG, în schimbul lui Ousmane Dembele, pe Juan Bernat sau Angel di Maria

Revenind la Dembele, Barcelona a avansat numele a doi jucători de la PSG care să ajungă sub comanda lui Xavi Hernandez, pentru ca trecerea atacantului francez la echipa din Paris să fie mai ușoară.

Unul dintre jucătorii doriți pe Camp Nou este fundașul stânga Juan Bernat, iar Barcelona ar da o dublă lovitură: și-ar întări flancul și, în plus, ar avea, din vară, o variantă reală pentru Jordi Alba.

Bernat nu mai este titular la PSG, deci ajungerea la Barça i-ar conveni. El mai are contract cu clubul francez până în iunie 2025 și este evaluat la 12 milioane de euro.

Celălalt nume avansat de Barcelona este al atacantului Angel di Maria, dar în cazul lui lucrurile sunt mai complicate. Jucătorul nu este tentat de o plecare, deoarece are locul asigurat în echipă și vrea să joace în Champions League.

În schimb, dacă PSG l-ar lua pe Dembele, di Maria ar deveni rezervă. Iar, în acest caz, argentinianul s-ar putea gândi la faptul că, având 33 de ani, Barcelona ar putea fi ultimul club mare la care să joace.

S-a vorbit chiar și de Mauro Icardi, dar Xavi nu este de acord cu aducerea acestui jucător, deoarce îl vrea neapărat pe Pierre-Emerick Aubameyang, cu care a ajuns la un acord total, după ce a căzut transferul lui Alvaro Morata de la Juventus.

ADVERTISEMENT