Sport

Ovidiu Haţegan, faze controversate în Atletico Madrid – FC Porto! A anulat un gol şi portughezii îl acuză: “Am fost furaţi!” Video

Ovidiu Haţegan a debutat cu mai multe faze controversate în noul sezon din Liga Campionilor. Arbitrul a anulat un gol în Atletico Madrid - FC Porto, iar portughezii îl atacă pe reţelele de socializare.
16.09.2021 | 00:52
Ovidiu Hategan faze controversate in Atletico Madrid  FC Porto A anulat un gol si portughezii il acuza Am fost furati Video
ADVERTISEMENT

Etapa 1 din faza grupelor Ligii Campionilor i-a adus lui Ovidiu Haţegan prima delegare din această toamnă în cea mai importantă competiţie continentală. Arbitrul a fost la centru în partida Atletico Madrid – FC Porto 0-0 şi le-a anulat oaspeţilor un gol.

Ovidiu Haţegan, fază controversată în minutul 81 din Atletico Madrid – FC Porto. Arbitrul a văzut henţ la golul portughezilor

În minutul 81, Mehdi Taremi a reuşit să profite de o nesincronizare în apărarea lui Atletico Madrid şi l-a învins pe Jan Oblak. La prima vedere, reuşita nu aducea niciun semn de întrebare, însă pe reluări s-a văzut cum iranianul a lovit involuntar mingea cu mâna, în cădere, înainte ca balonul să intre în poartă.

ADVERTISEMENT

După ce a analizat faza cu ajutorul sistemului VAR, Ovidiu Haţegan a decis să anuleze golul lui FC Porto pentru un henţ. Portughezii au protestat vehement, însă decizia românului a rămas în picioare.

“Controversatul gol anulat al lui Taremi din Atletico Madrid – FC Porto”, au titrat jurnaliştii de la Record.

ADVERTISEMENT

Fanii lui FC Porto au luat cu asalt reţelele de socializare şi l-au acuzat pe Ovidiu Haţegan că le-a furat victoria pe “Wanda Metropolitano”.

“Un hoţ”, “Am fost furaţi”, “Este o glumă”, “Haţegan e vărul lui Simeone, altfel nu înţeleg de ce a anulat golul” şi “Ruşine, e scandalos. Cum poate arbitra astfel un meci”, au fost doar câteva dintre reacţii.

ADVERTISEMENT

Specialistul AS şi SER a analizat arbitrajul lui Ovidiu Haţegan. Unde a greşit

Iturralde Gonzalez, specialistul AS şi SER pe arbitraj, a analizat prestaţia lui Ovidiu Haţegan, care a avut mai multe situaţii în care a greşit. Ibericul a susţinut că trebuiau arătate două cartonaşe roşii în timpul meciului.

“Este o lovitură dură, este roşu pentru joc dur”, a explicat Gonzalez faza în care Luis Diaz l-a faultat pe Gimenez, iar jucătorul lui FC Porto trebuia să fie eliminat.

ADVERTISEMENT

“Aici nu este roşu, este foarte roşu. L-a lovit dur în zona genunchiului”, a fost reacţia la faultul lui Zaidu la Koke. Mai mult decât atât, în minutul 27, conform ibericului, Haţegan ar fi trebuit să acorde o lovitură de la 11 metri lui FC Porto.

Faza a fost analizată de brigada din camera VAR, iar Ovidiu Haţegan nu a mai fost chemat să revadă la monitor ceea ce s-a întâmplat în careul ibericilor.

În minutul 90+4, Ovidiu Haţegan l-a eliminat pe Chancel Mbemba pentru un fault din postura de ultim apărător. De această dată, decizia românului a fost una corectă.

ADVERTISEMENT