Life

Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un duhovnic care “deschide cartea”

De ce nu este bine să mergi vreodată la un preot să-ți ”deschidă cartea”. Păcatul mare pe care îl comite acesta, dar și tu.
23.04.2024 | 20:02
Pacatul mare pe carel comit unii preoti De ce sa nu mergi niciodata la un duhovnic care deschide cartea
Ce înseamnă, de fapt, deschiderea cărții. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

În disperarea de a-și afla viitorul, unele persoane apelează la tot felul de tehnici spirituale, la vrăjitori sau la preoți care ar avea harul clarviziunii. Aceștia din urmă mai sunt căutați pentru o practică numită ”deschiderea cărții”, care nu este acceptată sub nicio formă de biserică.

De ce nu este bine să mergi la un preot pentru ”deschiderea cărții”

Deschiderea cărții este asociată, de cele mai multe ori, cu Taina Sfântului Maslu sau cu deschiderea Evangheliei, dar nu este decât o înșelătorie potrivit creștinortodox.ro. Cei care pretind că sunt slujitori ai Lui Dumnezeu și ghicesc nu sunt acceptați de către biserică, fiind catalogați vrăjitori.

ADVERTISEMENT

De asemenea, prin ghicit nu se urmărește a face un lucru bun omului, ci i se face rău. În primul rând pentru că i se percepe o anumită sumă de bani, adesea foarte mare, sau i se cer bunuri de valoare, și în al doilea rând pentru că nu va mai fi motivat să facă față provocărilor din calea sa.

În al treilea rând, cine garantează că predicțiile prin deschiderea cărții sunt și adevărate. Nu sunt puține cazurile când s-a profitat de naivitatea celor care au crezut, doar pentru a fi lăsați fără bani. Un alt motiv din cauza căruia să nu mergeți la un astel de pretins preot este că acesta nu interacționează cu Dumnezeu prin fapta sa, ci cu cel rău.

ADVERTISEMENT

Dechiderea cărții este catalogată de BOR o practică diavolească, respinsă cu vehemență de Dumnezeu. Un detaliu care ar trebui să vă alarmeze este faptul că gestul nu se face decât în afara slujbelor. Nimeni nu ar puterea de a se numi pe sine ghicitor sau prooroc.

În același timp, prin deschiderea Evangheliei cu scopul de a ți se afla viitorul nu se întâmplă altceva decât să se închidă ușile Raiului pentru cel interesat de vrăjitorie. În mod cert se comite unul dintre cele mai mari păcate.

ADVERTISEMENT

Biserica și religia ortodoxă interzic ”deschiderea cărții”. O consideră o vrăjitorie

Religia ortodoxă descrie pe cel care ghicește drept dornic de câștig, profitor de necazurile altora, lipsit de credință și fără nicio frică de Dumnezeu. Evanghelia este pentru o astfel de persoană doar un simplu pretext de a face bani.

”Practica de a “deschide cartea” este o practica pe care nu o gasim in nici o carte de cult si care este contrara regulilor stabilite de Biserica pentru savarsirea cultului. Aceasta practica inselatoare compromite dreapta credinta, identificand-o pe aceasta cu superstitia, pentru ca i se cere preotului sa faca pronosticuri si sa ofere raspuns solicitarilor. De asemenea, aceasta este condamnata de toti marii duhovnici ai Bisericii Ortodoxe, nici unul nepracticand aceasta ‘vrajitorie cu cele sfinte’.

ADVERTISEMENT

Trebuie sa stim ca nu exista nevoie sau necaz omenesc pentru care Biserica Ortodoxa sa nu aiba rugaciuni, pe care credinciosul sa le poate solicita preotului din parohia sa. Pe langa rugaciunea preotului si pomenirea la Sfanta Liturghie, cel cuprins de necazuri poate birui toate luptele diavolesti, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin post si rugaciune indelungată”, potrivit  creștinortodox.ro

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților