Life

Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un duhovnic care “deschide cartea”

De ce nu este bine să mergi vreodată la un preot să-ți ”deschidă cartea”. Păcatul mare pe care îl comite acesta, dar și tu.
23.04.2024 | 20:02
Pacatul mare pe carel comit unii preoti De ce sa nu mergi niciodata la un duhovnic care deschide cartea
Ce înseamnă, de fapt, deschiderea cărții. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

În disperarea de a-și afla viitorul, unele persoane apelează la tot felul de tehnici spirituale, la vrăjitori sau la preoți care ar avea harul clarviziunii. Aceștia din urmă mai sunt căutați pentru o practică numită ”deschiderea cărții”, care nu este acceptată sub nicio formă de biserică.

De ce nu este bine să mergi la un preot pentru ”deschiderea cărții”

Deschiderea cărții este asociată, de cele mai multe ori, cu Taina Sfântului Maslu sau cu deschiderea Evangheliei, dar nu este decât o înșelătorie potrivit creștinortodox.ro. Cei care pretind că sunt slujitori ai Lui Dumnezeu și ghicesc nu sunt acceptați de către biserică, fiind catalogați vrăjitori.

ADVERTISEMENT

De asemenea, prin ghicit nu se urmărește a face un lucru bun omului, ci i se face rău. În primul rând pentru că i se percepe o anumită sumă de bani, adesea foarte mare, sau i se cer bunuri de valoare, și în al doilea rând pentru că nu va mai fi motivat să facă față provocărilor din calea sa.

În al treilea rând, cine garantează că predicțiile prin deschiderea cărții sunt și adevărate. Nu sunt puține cazurile când s-a profitat de naivitatea celor care au crezut, doar pentru a fi lăsați fără bani. Un alt motiv din cauza căruia să nu mergeți la un astel de pretins preot este că acesta nu interacționează cu Dumnezeu prin fapta sa, ci cu cel rău.

ADVERTISEMENT

Dechiderea cărții este catalogată de BOR o practică diavolească, respinsă cu vehemență de Dumnezeu. Un detaliu care ar trebui să vă alarmeze este faptul că gestul nu se face decât în afara slujbelor. Nimeni nu ar puterea de a se numi pe sine ghicitor sau prooroc.

În același timp, prin deschiderea Evangheliei cu scopul de a ți se afla viitorul nu se întâmplă altceva decât să se închidă ușile Raiului pentru cel interesat de vrăjitorie. În mod cert se comite unul dintre cele mai mari păcate.

ADVERTISEMENT

Biserica și religia ortodoxă interzic ”deschiderea cărții”. O consideră o vrăjitorie

Religia ortodoxă descrie pe cel care ghicește drept dornic de câștig, profitor de necazurile altora, lipsit de credință și fără nicio frică de Dumnezeu. Evanghelia este pentru o astfel de persoană doar un simplu pretext de a face bani.

”Practica de a “deschide cartea” este o practica pe care nu o gasim in nici o carte de cult si care este contrara regulilor stabilite de Biserica pentru savarsirea cultului. Aceasta practica inselatoare compromite dreapta credinta, identificand-o pe aceasta cu superstitia, pentru ca i se cere preotului sa faca pronosticuri si sa ofere raspuns solicitarilor. De asemenea, aceasta este condamnata de toti marii duhovnici ai Bisericii Ortodoxe, nici unul nepracticand aceasta ‘vrajitorie cu cele sfinte’.

ADVERTISEMENT

Trebuie sa stim ca nu exista nevoie sau necaz omenesc pentru care Biserica Ortodoxa sa nu aiba rugaciuni, pe care credinciosul sa le poate solicita preotului din parohia sa. Pe langa rugaciunea preotului si pomenirea la Sfanta Liturghie, cel cuprins de necazuri poate birui toate luptele diavolesti, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin post si rugaciune indelungată”, potrivit  creștinortodox.ro

ADVERTISEMENT
Tags: