News

Zeci de femei acuzate de vrăjitorie, puse să bea otravă, în Africa. Opt au murit și 21 au ajuns la spital

Caz șocant în Africa, acolo unde zeci de femei acuzate de vrăjitorie au fost puse să bea otravă. Opt au murit și 21 au ajuns la spital.
26.02.2024 | 08:57
Zeci de femei acuzate de vrajitorie puse sa bea otrava in Africa Opt au murit si 21 au ajuns la spital
Incident terifiant în Africa: mai multe femei acuzate de vrăjitorie, ucise cu otravă. Ce acuzații li s-au adus victimelor. Sursa foto: channelstv.com / X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de opt femei acuzate de vrăjitorie au fost ucise în Africa. Acestea au fost obligate să bea otravă, în urma unor acuzații extrem de grave care li s-au adus.

Incident terifiant în Africa: mai multe femei acuzate de vrăjitorie, ucise cu otravă. Ce acuzații li s-au adus victimelor

Această tragedie care amintește de practicile din Evul Mediu a avut loc în vestul continentului african, mai exact în Guineea-Bissau, o țară cu puțin peste 2 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

O boală stranie cu efect galopant a luat viața a doi tineri din Culade, în regiunea Cacheu. În urma acestor decese, zeci de femei care ar avea legătură cu practicile vrăjitoriei au fost învinuite. Un preot animist le-a obligat să bea otravă.

În total, nu mai puțin de 29 de femei au băut substanța otrăvită. Opt femei, toate în vârstă de peste 50 de ani, au murit, iar alte 21 au fost internate în capitala locală, Sao Domingos, a declarat Carlos Sanha, un înalt oficial administrativ al orașului, conform Channels TV.

ADVERTISEMENT

În continuare, se repetă astfel de practici în acest domeniu, unde convingerile animiste tradiționale rămân puternice”, a spus Sanha. ”Intenționăm să luăm deciziile necesare pentru a pune capăt acestor practici din timpurile ancestrale. Este trist și inacceptabil în secolul 21. Nu mai putem tolera astfel de practici”, a adăugat oficialul.

În perioada de debut a pandemiei de SARS-CoV-2, patru persoane au murit în circumstanțe similare în aceeași regiune. Și atunci, localnicii s-au temut că virusul este legat de vrăjitorie.

ADVERTISEMENT

Un ONG cere statului african să ia măsuri pentru stoparea acestor practici contra presupuselor vrăjitoare

”Advocacy for Alleged Witches” cere guvernului din Guineea Bissau să ia măsuri urgente pentru a pune capăt persecuției vrăjitoarelor și aplicării legii junglei în această țară.

Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru ca acest incident tragic să nu se mai repete. În primul rând, ar trebui să ia toate măsurile legale și administrative împotriva celor implicați în acest abuz oribil.

ADVERTISEMENT

Autoritățile statului ar trebui să pedepsească făptașii. Aceste abuzuri reapar din cauză că făptașii rămân nepedepsiți. Și nu există consecințe pentru persecuția și uciderea vrăjitoarelor.

Autoritățile din Guineea Bissau trebuie să depună eforturi pentru a-și îndeplini responsabilitatea de a proteja cetățenii nevinovați, în special populația vulnerabilă. Acest incident este o demonstrație clară a eșecului statului”, spun cei de la Advocacy for Alleged Witches.

ADVERTISEMENT