News

Incendiu la un spital Covid din Bulgaria. Trei pacienți au murit

Tragedia care a avut loc la spitalul din Sliven ar fi fost declanșată de o țigară aprinsă de un pacient. În incendiu și-au pierdut viața trei persoane.
14.11.2021 | 12:40
Incendiu la un spital Covid din Bulgaria Trei pacienti au murit
ADVERTISEMENT

Un incendiu izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un spital din Sliven (Bulgaria) a provocat moartea a trei pacienți. Doi dintre ei au fost găsiți morți de pompieri, în timp ce al treilea pacient a fost transportat cu arsuri grave la spitalul din Plovdiv, unde a murit duminică dimineața.

Potrivit Reuters, care citează autoritățile locale, incendiul a izbucnit în jurul orei 04:00 GMT şi a afectat o singură încăpere, situată la etajul 4 al spitalului. Şase pacienţi din saloane alăturate au fost mutaţi în alte saloane ale spitalului, a anunţat şeful departamentului regional de siguranţă la incendii, Vladimir Demirev.

ADVERTISEMENT

O țigară aprinsă de un pacient, cauza incendiului

Pacienţii decedaţi aveau vârste de 66, 70 şi 81 de ani și erau infectați cu Covid, amintește AFP. Comunicatul Ministerului Sănătății indică drept cauză a incendiului, potrivit primelor concluzii ale anchetei, o țigară aprinsă de un pacient.

Conform cifrelor oficiale, în spitalele din Bulgaria sunt trataţi în prezent peste 8.000 de pacienţi cu coronavirus, între care 700 se află la Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, Bulgaria a înregistrat un nou record de decese (334 pe 9 noiembrie) din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19. Bulgaria este țara cu rata de vaccinare cea mai scăzută din Uniunea Europeană, în mijlocul unui val patru alimentat de circulația variantei Delta, mult mai infecțioasă.

Bulgarii au introdus certificatul verde

Guvernul de la Sofia a introdus recent certificatul verde pentru aproape toate spațiile publice închise, într-o încercare de a grăbi vaccinarea populației sale, în prezent cea mai puțin vaccinată din Uniunea Europeană. În consecință, de la introducerea certificatului verde, peste 250.000 de bulgari s-au vaccinat cu cel puțin o doză.

ADVERTISEMENT

Totuși, bulgarii, la fel ca și mulți români, rămân sceptici cu privire la vaccinare, o situație cauzată în mare măsură din cauza neîncrederii generalizate în stat, dar și din cauza dezinformărilor promovate sau a mesajelor contradictorii pe care politicienii le-au dat de-a lungul pandemiei.

Un furnizor al guvernului nu a mai livrat 200.000 de teste

Situația politică din Bulgaria, rămâne de asemenea extrem de complicată, notează digi24.ro, cu al treilea set de alegeri parlamentare din acest an urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

În context, ministrul bulgar al sănătăţii a anunţat zilele trecute că 1,5 milioane de teste rapide vor fi folosite pentru testarea elevilor în şcoli. Însă, a adăugat el, unul dintre furnizori ”a dispărut” fără să livreze cele 200.000 de teste contractate de stat, aşadar o parte dintre elevi vor continua cursurile în regim online până când va fi rezolvată problema testelor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: