News

Pacienții de la Murgeni ar fi murit din cauza borșului de pește. Mâncarea conținea trei bacterii periculoase

Noi detalii despre pacienții morți la Spitalul Murgeni. Borșul de pește, consumat de oameni, conținea bacterii periculoase.
08.12.2023 | 15:38
Pacientii de la Murgeni ar fi murit din cauza borsului de peste Mancarea continea trei bacterii periculoase
Pacienții de la Murgeni ar fi murit din cauza borșului de pește. colaj Fanatik/ Foto Facebook/Vremea Nouă
ADVERTISEMENT

Pacienții de la Murgeni ar fi murit din cauza borșului de pește, potrivit analizelor. În mâncare au fost descoperite trei bacterii periculoase. Acestea pot duce la apariția unor simptome digestive, ba chiar pot fi otrăvitoare.

Pacienții de la Murgeni ar fi murit din cauza borșului de pește

Este vorba despre bacterii care se află în sol, apă și în intestinele animalelor. Ele pot provoca probleme serioase de sănătate dacă mâncarea nu este gătită corespunzător. Bacteriile identificate în ciorba de pește sunt următoarele: clostridium perfringens, bacillus cereus şi cerulida.

ADVERTISEMENT

Analizele efectuate de DSV (Direcției Sanitar-Veterinare) Vaslui au ajuns la Instituția Prefectului Vaslui. Însă, autoritățile locale nu au transmis clar dacă aceasta a fost cauza exactă a morții celor trei pacienți.

Astfel, incertitudinea persistă, având în vedere că valorile bacteriilor descoperite în borș nu ar fi foarte mari, dar pot crea probleme, potrivit News.ro. Ministerul Sănătății este cel care va trebui să interpreteze valorile bacteriilor găsite în mâncare.

ADVERTISEMENT

„Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicaţia alimentară, în general când numărul de bacterii depăşesc 100.000 pe gram de hrană, deşi există şi cazuri cunoscute de otrăvire în care concentraţia a fost cu mult sub 6.000/g”, a transmis Prefectura Vaslui, conform sursei citate.

Ce spunea ministrul Sănătății desprr rezultatele microbiologice

Amintim că pe 28 noiembrie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, preciza că rezultatele micro-biologice făcute până atunci nu ar fi indicat o toxiinfecție alimentară. „Am văzut aceste rezultate şi de la ANSVSA şi de la noi.

ADVERTISEMENT

Rezultatele microbiologice nu reflectă corelaţia acestor rezultate cu o posibilă toxinfecţie alimentară. Cel puţin din ce rezultate avem până în momentul de faţă.

Adică prezenţa unor bacterii care nu au semnificaţii atunci când sunt în număr mic, care se găsesc în mod obişnuit în aer, de exemplu, nu au semnificaţie deosebită”, spunea ministrul Rafila.

ADVERTISEMENT

Trei oameni care erau internați la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, din județul Vaslui, au murit după ce au consumat alimente din pește, oferite de o mănăstire. 23 de persoane au ajuns la spital, acuzând stări de rău.

ADVERTISEMENT
Tags: