News

Primele concluzii ale autopsiei celor trei pacienți morți la Murgeni. Substanța care i-a ucis

O anchetă este în desfășurare, fiind preluate mai multe probe de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui
24.11.2023 | 07:26
Primele concluzii ale autopsiei celor trei pacienti morti la Murgeni Substanta care ia ucis
Primele concluzii ale autopsiei celor trei pacienți morți la Murgeni. colaj Fanatik/ Foto Vremea Nouă/ Hepta
ADVERTISEMENT

Primele concluzii ale autopsiei celor trei pacienți morți la Murgeni. Cazul deceselor suspecte de la Spitalul de Psihiatrie din județul Vaslui a șocat întreaga țară. Trei oameni au murit după ce au primit pomană de la Mănăstirea Floreşti.

Primele concluzii ale autopsiei celor trei pacienți morți la Murgeni

Alte 30 de persoane au ajuns în spital cu simptome specifice toxiinfecției alimentare. Totul s-a petrecut după ce pacienții, dar și personalul medical au mâncat, marți, mai multe preparate din pește Pangasius. Meniul a fost format din ciorbă, pește prăjit, pilaf, pâine și colac.

ADVERTISEMENT

Peste 140 de persoane ar fi mâncat din hrana preparată la Mănăstirea Florești. De altfel, reprezentanții spitalului spun că nu este pentru prima dată când primesc pomană de la mănăstire, fiind un „obicei creștinesc”. Totodată, dimineața și seara oamenii mâncaseră icre și conserve de pește de la spital.

Primele rezultate ale autopsiei arată că pacienții ar fi murit din cauza pesticidelor, potrivit Observatornews.ro. “La momentul acutal, probele exclud nitriţii, nitraţii. Exclud alcooli”, a transmis Diana Bulgariu, reprezentant IML.

ADVERTISEMENT

O anchetă este în desfășurare, fiind preluate mai multe probe de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui. Urmează să se stabilească care dintre alimente conținea substanța care i-a ucis pe pacienți și i-a îmbolnăvit pe alți 30.

Măicuțele de la mănăstire susțin că nu mâncarea de la pomană ar fi fost de vină

Pe de altă parte, măicuțele de la Mănăstirea Florești susțin că mâncarea de la pomană nu ar fi fost de vină. Același lucru este susținut și de administratorul depozitului de unde a fost cumpărat peștele din care a fost preparată mâncarea.

ADVERTISEMENT

Pacienții ar fi consumat și cu alte ocazii alimente de aici, însă, până acum nu au mai fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri ori decese. Ziua de marți a fost diferită. În cursul nopții, au apărut primele stări de rău acuzate de câțiva oameni.

Până miercuri, numărul bolnavilor a crescut dramatic. Primul apel la 112 a fost dat la orele prânzului de un angajat al spitalului, până atunci, reprezentanții instituției crezând că vor ține situația sub control. Din păcate, până la sosirea primei ambulanțe un bărbat de 45 de ani era deja mort.

ADVERTISEMENT

Decesul său a fost precedat de alte două evenimente nefericite, la aproximativ trei ore distanță. Alte două femei de 50 și 54 de ani au murit. Ulterior, au fost trimise mai multe echipaje medicale de victime multiple de la Iași și Vaslui, Terapie Intensivă Mobilă și ambulanțe.

Bolnavii au ajuns la spitale din Iași, Vaslui și Bârlad. Amintim că Mănăstirea Floreşti a primit o amendă de 40.000 de lei, deoarece nu deține autorizație sanitar-veterinar pentru activităţi de cantină-catering. Ancheta va stabili, cu exactitate, din ce cauză au murit pacienții.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: