Știai că există un palat uitat al României? Este nu foarte departe de București și a fost restaurant. Astfel, din ce în ce mai mulți turiști își doresc să ajungă în zonă. Iar interesul a crescut semnificativ în ultima perioadă.
Dacă vrei să te bucuri de o super atracție turistică, atunci mergi neapărat la acest palat uitat al României. Cu ani în urmă era ceva spectaculos, dar cu trecerea timpului multe persoane nici măcar nu au mai auzit de el.
Este vorba despre Palatul de la Potlogi. Acesta a fost construit de Constantin Brâncoveanu, într-un singur an, în 1698, pentru fiul său cel mare. Acesta se află la doar 60 de kilometri la București și e de-a dreptul spectaculos.
Iar povestea acestui Palat uitat al României este interesantă de asemenea. Construcția a fost devastată de turci, care sperau să găsească aur în interior. Timp de două secole și jumătate nu a mai fost refăcut și uitat în paragină.
De abia în anul 1955 au început lucrările de refacere din temelii. Atunci era la putere regimul comunist, iar modelele brâncovenești au fost urmate atent, astfel încât Palatul de la Potlogi să nu își modifice aspectul.
Ani mai târziu, Palatul uitat al României a fost reabilitat odată cu derularea proiectului “Restaurare şi valorificare durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”.
Valoarea proiectului era de peste 41 de milioane de lei. Iar pentru refacerea Palatului a fost nevoie de studierea anumitor cărți vechi. De asemenea, au fost cerute inclusiv păreri din partea istoricilor. Și e pare că tot efortul a meritat.
Palatul uitat al României are o suprafață construită de 3.400 de metri pătraţi şi o curte de 23.000 de metri pătraţi. Iar cum este locul perfect în care orice turist își dorește să ajungă chiar și o singură dată.
Unde se află? La doar 49 kilometri de Târgoviște și la 57 kilometri de București. Totodată, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi este deschis de marţi până duminică. Un bilet aici costă doar 15 lei și îți oferă șansa să te bucuri de liniște, dar și o priveliște pe măsură.
Iar cei pasionați de istorie și care vor să se bucure de o construcție uimitoare, trebuie să ajungă neapărat aici. Oficialii din Județul Dâmbovița au creat inclusiv un traseu turistic, care merită încercat, arată Adevărul.
Este vorba despre „Drumul Brâncovenilor”, care trece și pe la Palat. Toți cei care ajung aici se bucură de o pădure, de o cetate refăcută, dar și de un deal. Și pot parcă să se întoarcă în trecut, la vremurile de atunci.