News

Pandemia de coronavirus a ucis 55 de jurnaliști la nivel global. Din ce țări provin victimele

02.05.2020 | 14:22
Pandemia de coronavirus a ucis 55 de jurnalisti la nivel global Din ce tari provin victimele
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a ucis 55 de jurnaliști pe întreg Mapamondul în ultimele luni. Aceste date au fost furnizate de un ONG din Elveția care analizează situația presei în contextul COVID-19.

Pandemia de coronavirus a ucis 55 de jurnaliști la nivel global. Din ce țări provin aceștia

Alături de cei din linia I în lupta cu pandemia de coronavirus, medici, paramedici, asistente, ambulanțieri etc., sunt și sute de mii de jurnaliști din întreaga lume care se luptă pentru a oferi publicului cele mai bune și noi informații.

ADVERTISEMENT

Fiind mereu în locurile încinse ale pandemiei, jurnaliștii își riscă și ei, la fel ca și cadrele medicale, sănătate și chiar viața. Un studiu recent arată că zeci de oameni din presă au murit în această perioadă a pandemiei la nivel mondial.

Un număr 55 de ziariști au murit în ultimele două luni, în întreaga lume, din cauza noului coronavirus, notează ONG-ul elveţian Press Emblem Campaign, citat de ANF News.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii ONG-ului atrag atenția asupra faptului că oamenii din presă duc o lipsă acută a protecției în contextul în care acoperă eveniementele din timpul pandemiei.

Cu 24 de ore înainte de Ziua Internaţională pentru Libertatea Presei, de duminică, acest ONG avertizează că foarte mulți jurnaliști se expun pericolului pentru a acoperi criza COVID-19, unii dintre ei îmbolnăvindu-se de această boală.

ADVERTISEMENT

Victimele provin din 23 de țări ale lumii

Cele 55 de decese s-au înregistrat de la 1 martie şi până în prezent. Victimele făcute de noul coronavirus din presă provin din 23 de ţări.

E vorba atât de țări europene, cât și de state din America de Sud, Asia și Africa. Astfel, Ecuadorul a fost ţara cea mai afectată, cu cel puţin 9 jurnalişti morţi din cauza virusului, urmată de SUA (8), Brazilia (4) şi Marea Britanie şi Spania (câte 3 fiecare).

ADVERTISEMENT

Lista completă a țărilor cu jurnaliști uciși de COVID-19: Algeria, Austria, Bangladesh, Belgia, Brazilia, Republica Dominicană, Ecuador, Egipt, Franța, Iran, Italia, Japonia, Maroc, Mexic, Peru, Rusia, Spania, Suedia, Togo, Regatul Unit, Statele Unite, Venezuela și Zimbabwe

”Jurnaliştii sunt expuşi la riscuri semnificative în această criză pentru că ei trebuie să continue să informeze şi merg în spitale pentru a vorbi cu medici, infirmieri, lideri politici, specialişti, oameni de ştiinţă şi pacienţi”, conform PEC.

ADVERTISEMENT