Sport

Pandemia de COVID-19 a afectat marile cluburi din Premier League! Câţi bani au pierdut echipele din Anglia

Cluburile din Premier League au fost afectate serios de pandemia de COVID-19.
24.08.2021 | 13:46
Pandemia de COVID19 a afectat marile cluburi din Premier League Cati bani au pierdut echipele din Anglia
ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID-19 a afectat destul de serios economia marilor cluburi din Premier League. Cele mai mari echipe au avut pierderi chiar și de sute de milioane de euro, mai ales în perioada în care nu s-a jucat niciun meci.

Manchester United a fost cea mai afectată

Singurele echipe care nu au fost afectate de pandemie, au fost cele nou-promovate. Cluburi precum Aston Villa, Norwich sau Sheffield United au beneficiat pe durata pauzei din banii veniți din drepturile de televizare.

ADVERTISEMENT

În schimb, Manchester United a fost cea mai afectată. Echipa de pe Old Trafford a pierdut 118 milioane de euro, urmată de Tottenham care a pierdut și ea 69 de milioane de euro.

Finalistele Ligii Campionilor au fost și ele afectate

Nici finalistele din Liga Campionilor nu au stat mai bine. „Regina Europei”, Chelsea, a pierdut și ea 40 de milioane de euro. Finalista, Manchester City, a stat chiar mai rău decât rivala sa din Londra. „Cetățenii” au avut pierderi de 53 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Aresnal nu se poate lăuda nici ea că nu a fost afectată. „Tunarii” au avut o pierdere de 54 de milioane de euro.

O altă echipă din Londra, West Ham, a pierdut și ea 51 de milioane de euro. Nici Liverpool nu stă prea bine, echipa de pe „Anfield” având pe minus 43 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Sunt și echipe care au pierdut puțin

Cealaltă echipă din Liverpool, Everton, este una din „fericitele echipe” care n-a fost afectată de pandemia de COVID-19. „Caramelele” au pierdut doar 2 milioane de euro în perioada de pauză.

Nici Burnley nu a stat rău, echipa patronată de Alan Pace având doar 4 milioane „gaură” în buget.

ADVERTISEMENT

Echipele nou-promovate în acel sezon au fost singurele care au iesit pe plus. Aston Villa, Norwich și Sheffield United au avut câștiguri de 59, 68, respectiv 122 de milioane de euro, datorită drepturilor de televizare.

Cine transmite la TV meciurile din Premier League

Meciurile din sezonul 2021-2022 din Premier League vor fi transmise la TV, în România, de postul Eurosport.

Capul de afiș din etapa a 3-a este Liverpool – Chelsea. Ultimele câștigătoare ale Ligii Campionilor, care joacă în Anglia, se vor duela sâmbătă seara de la ora 19:30.

ADVERTISEMENT
Tags: