ADVERTISEMENT
News

Pandemia, prilej de inspirație pentru părinți. Covid, Corona și Carantină, numele date unor bebeluși 

Autor: Adrian Baciu | 29.04.2020 | 23:56
Pandemia, prilej de inspirație pentru părinți. Covid, Corona și Carantină, numele date unor bebeluși 
Pandemia, prilej de inspirație pentru unii părinți. Covid, Corona și Carantină, numele date unor bebeluși. Sursa foto: hepta.ro

Pandemia care ucide sute de mii de oameni pe plan mondial a fost un prilej de inspirație pentru unii părinți. Covid, Corona și Carantină sunt o serie din numele date unor nou-născuți în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Pandemia, prilej de inspirație pentru părinți. Covid, Corona și Carantină, numele date unor bebeluși

Părinți din întreaga lume s-au inspirat din pandemia de COVID-19 și le-au dat propriilor copii nume destul de ”crude”, precum Corona, Covid și Lockdown (Carantină), scrie AFP.

Deși acest virus va rămâne pentru eternitate în memoria omenirii ca unul care a lăsat, și probabil va mai lăsa, sute de mii de victime, unii părinți au considerat că ar fi bine că micuții lor să fie ”botezați” cu numele extrem de comune din pandemie.

ADVERTISEMENT

În Filipine găsim două cazuri în care părinții nu s-au sfiit de aceste denumiri ale zilelor curente. Corona Kumar și Covid Marie sunt numele date de părinți din Sud-Estul Asiei copiilor lor care au venit pe lume în vremea noului coronavirus, potrivit AFP. Aceștia nu par să fie deranjați de perspectiva că urmașii lor vor fi mereu asociați cu o pandemie mortală.

După ce Colline Tabesa a născut, pe 13 aprilie, o fetiță sănătoasă în centrul orașului filipinez Bacolod, ea și tatăl copilului, John Tupas, au decis să marcheze ocazia cu un semn de apreciere.

ADVERTISEMENT

“Acest COVID-19 a provocat mari suferințe în întreaga lume”, a spus tatăl de 23 de ani, care și-a exprimat ușurarea că nașterea nu a avut complicații. “Am vrut ca numele ei să ne aducă aminte că COVID nu doar ne-a adus suferință. În ciuda tuturor acestor lucruri, am primit o binecuvântare”, a adăugat el.

Câteva săptămâni mai devreme, două mame din sud-estul Indiei au avut idei similare, aparent încurajate de un medic din spitalul unde le-au fost născuți bebelușii.

ADVERTISEMENT

Unul se numea Corona Kumar, iar celălalt Corona Kumari. ”Le-am spus că acest lucru ar ajuta la crearea conștientizării cu privire la boală și la eliminarea stigmatului din jurul acesteia”, a spus SF Basha, medicul. ”Spre surprinderea mea, părinții au fost de acord”, adaugă cadrul medical.

Nu putea lipsi Carantina (Lockdown-ul) din peisaj

Cum toată planeta e în carantină, acest nume, în varianta sa din limba engleză, ”Lockdown”, nu putea fi evitat de tinerii părinți.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu fi depășit de ”modă”, un cuplu din nord-estul Indiei a decis să-și numească fiul nou-născut ”Lockdown”.

“L-am numit Lockdown, amintindu-ne de toate problemele cu care a trebuit să ne confruntăm în această perioadă grea”, spune tatăl ”Carantinei”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!