News

Panică în Rusia. Explozii în orașul Rostov. Tancurile au ocupat străzile, iar oamenii își fac provizii de alimente

Imagini nemaivăzute în ultimele trei decenii, în Rusia. Orașul Rostov-pe-Don este sub ocupația grupării Wagner, iar oamenii se pregătesc de război civil.
24.06.2023 | 15:34
Panica in Rusia Explozii in orasul Rostov Tancurile au ocupat strazile iar oamenii isi fac provizii de alimente
Tancurile grupării Wagner, pe străzile din orașul Rostov / Foto: Sergey Pivovarov / Sputnik / Hepta
ADVERTISEMENT

Este haos în Rostov, după ce mercenarii Wagner au pus stăpânire pe oraș. Străzile principale sunt blocate cu militari, iar la magazinele alimentare s-au format cozi uriașe.

Centrul orașului a fost blocat de militari

Duminică, în jurul prânzului, la Rostov-pe-Don s-au auzit primele explozii și focuri de armă, potrivit unor imagini difuzate pe contul de Twitter al agenției Nexta. Nu este clar cine a atacat și care este stadiul luptelor în regiunea Rostov.

ADVERTISEMENT

Oamenii din oraș se pregătesc deja pentru ce este mai rău. Potrivit presei locale, la magazinele alimentare s-au format cozi uriașe încă de sâmbătă dimineața, iar rafturile se golesc rapid. Cetățenii încearcă să-și pună deoparte provizii, în cazul în care nu vor putea să iasă din case în următoarele zile.

Potrivit BBC Rusia, tot centrul orașului este blocat de soldați, care au înconjurat perimetrul și par pregătiți de luptă. Din această cauză, transportul în comun a suferit modificări de traseu, iar unele curse au fost anulate. Practic, toate mașinile care încearcă să tranziteze zona centrală sunt întoarse din drum.

ADVERTISEMENT

De asemenea, evenimentele culturale și sportive care urmau să aibă loc în cursul zilei de azi, au fost anulate, potrivit Digi24.

Vladimir Putin ar fi părăsit Kremlinul de teama unor revolte

Rusia a ajuns în pragul unei revolte militare, după ce Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, a dat ordin trupelor sale să treacă granița din Ucraina și să ocupe sudul Rusiei. Sâmbătă, trupele au intrat fără luptă în orașul Rostov-pe-Don.

ADVERTISEMENT

Prigojin a intrat în conflict cu generalii de la Kremlin, pe care i-a acuzat că refuză să-i trimită muniție, armament și alimente pentru campania din Ucraina. Toate apelurile sale au rămas fără răspuns.

Sâmbătă dimineața, Vladimir Putin a susținut un discurs extrem de dur prin care îl acuză pe Prigojin de trădare. Președintele rus i-a avertizat pe toți cei care se vor alătura revoltei că vor plăti scump dacă vor face acest pas.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor informații neoficiale, Putin ar fi părăsit Moscova în cursul zilei de duminică și s-ar fi refugiat la reședința sa de lângă Sankt Petersburg.

ADVERTISEMENT
Tags: