News

Panică într-un bloc din Sectorul 2. Cinci persoane au ajuns la spital după un incendiu produs într-un apartament

Locatarii unui bloc din Sectorul 2 ai Capitalei au trecut prin clipe de panică din cauza unui incendiu produs într-un apartament.
24.03.2024 | 16:31
Panica intrun bloc din Sectorul 2 Cinci persoane au ajuns la spital dupa un incendiu produs intrun apartament
Incendiul a fost lichidat de pompieri Sursa foto: ISUBIF
ADVERTISEMENT

Incendiul s-a produs într-un apartament de la etajul al şaselea, iar din cauza acestuia casa scării a fost inundată de fum. 30 de locatari au ieşit singuri sau au fost evacuaţi.

Incendiu produs într-un apartament din Sectorul 2

Incendiul a izbucnit, duminică după-amiază, iar pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale: 5 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de intervenţie şi salvarea de la înălţime, o autospecială de descarcerare, Detaşamentul Special de Salvatori şi 4 ambulanţe SMURD.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), 20 de persoane s-au autoevacuat și alte 10 persoane au fost evacuate de către echipele de intervenţie.

”Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la un apartament de la etajul 6. Casa scării este inundată cu fum, se lucrează la evacuarea locatarilor.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, au fost evacuate 20 de persoane, 3 persoane sunt asistate medical la faţa locului. Incendiul este localizat, se lucrează la lichidarea acestuia”, a transmis la începutul intervenției ISU Bucureşti-Ilfov.

Ulterior, reprezentanții salvatorilor au informat că 10 persoane au fost asistate medical la faţa locului, 5 persoane fiind transportate la spital. Incendiul a fost lichidat.

ADVERTISEMENT

Explozie, urmată de incendiu, la un magazin din Târgu Mureş

Un alt incendiu s-a produs duminică la Târgu Mureș în urma unei explozii care a avut loc la un magazin de electronice şi electrocasnice. Spaţiul a fost inundat cu fum, dar din fericire nu au fost persoane rănite.

”În urmă cu câteva momente, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Târgu Mureş au fost solicitaţi să intervină pe strada Republicii din municipiul Târgu Mureş, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunţa faptul că, la nivelul unui magazin de electrice şi electronice, s-a produs o explozie, aceasta fiind urmată de un incendiu”, a transmis, duminică după-amiază, ISU Mureş.

ADVERTISEMENT

La locul incendiului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj CBRN şi o ambulanţă SMURD.

Potrivit sursei citate, în urma deflagraţiei, magazinul a fost inundat cu fum, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi.

”În acest moment incendiul este lichidat. Se ventilează încăperile şi se procedează pentru evacuarea bunurilor aflate în interior. Din fericire nu s-au înregistrat victime sau persoane care să solicite îngrijiri medicale”, a precizat ISU Mureş.

ADVERTISEMENT
Tags: