News

Panică într-un oraș cu zeci de mii de locuitori. Un leu scăpat de la circ s-a plimbat ore în șir pe străzi. Video

Timp de mai multe ore, un leu scăpat de la circ a provocat panică într-un oraș italian cu zeci de mii de locuitori. Fiara s-a plimbat nestingherită pe străzi.
12.11.2023 | 17:12
Panica intrun oras cu zeci de mii de locuitori Un leu scapat de la circ sa plimbat ore in sir pe strazi Video
Panică într-un oraș situat în apropiere de Roma: un leu scăpat de la circ a fost liber pe străzi. Sursa foto: capturi X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Imagini șocante au circulat în acest weekend, în online, cu un leu care a scăpat de la circ într-un oraș situat în apropiere de Roma. Din fericire, cazul a avut  un final fericit și niciun cetățean nu a dat nas în nas cu fiara.

Panică într-un oraș situat în apropiere de Roma: un leu scăpat de la circ a fost liber pe străzi

Incidentul din Italia a avut loc sâmbătă, 11 noiembrie. În jurul orei 16.00, leul a evadat de la circul Ronny Roller din Viale Mediterraneo. Imagini cu animalul au fost distribuite pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Leul apare plimbându-se pe străzile orășelului care are o populație de puțin peste 40.000 de oameni. Localnicilor li s-a cerut să rămână în casele lor, în timp ce autoritățile încercau să găsească fiara.

Un clip postat pe X (fostul Twitter) a arătat fiara trecând cu nonșalanță pe lângă mașina poliției. În altul, leul apare trecând pe o stradă și aruncă la un moment dat o privire către o persoană care îl filmează din interiorul casei lor.

ADVERTISEMENT

Alessandro Grando, primarul orașului Ladispoli, a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care a îndemnat locuitorii să nu iasă din case. ”Un leu a scăpat de la circ. Vă rugăm să acordați o atenție deosebită și să evitați călătoriile până la noi ordine”.

După mai multe ore de căutări, animalul a fost depistat. La ora 22.00, leul a fost localizat și sedat. Edilul Grando a confirmat informația pe Facebook, unde a postat: ”Informație importantă. Leul a fost sedat si capturat. Acum va fi preluat de personalul circului. Mulțumesc Poliției de Stat, echipei de Carabinieri, Pompieri, Poliției Provinciale și tuturor voluntarilor care au fost implicați”.

ADVERTISEMENT

Primarul din orașul italian cere interzicerea exploatării animalelor la circ

În urma acestui grav incident, primarul Alessandro Grando a cerut interzicerea accesului animalelor la circ. În ceea ce-l privește, edilul din Ladispoli admite că are o autoritate limitată în ceea ce privește spectacolele de circ.

”Din păcate, nu putem interzice astfel de circuri să vină în orașul nostru. În 2017, am încercat, dar am pierdut recursul în instanță, suportând costuri judiciare. Până nu se vor schimba regulile, nu vom putea face altfel”, spune edilul, citat de Mirror.

ADVERTISEMENT

Organizația Non-Guvernamentală Animal Welfare International a cerut o legislație care să interzică circurile cu animale vii. ”Sper că acest episod conștientiza factorii de decizie. Sper ca, în sfârșit, să putem pune capăt exploatării animalelor în circ”., a mai spus primarul din Ladispoli.

ADVERTISEMENT
Tags: