News

O femeie a fost urmărită de urs pe străzile din Brașov, în timp ce își plimba câinele. Cum a scăpat

O femeie a fost urmărită pe stradă în Brașov de un urs, în timp ce își plimba liniștită câinele. Camerele de supraveghere au surprins momentul.
13.06.2023 | 12:50
O femeie a fost urmarita de urs pe strazile din Brasov in timp ce isi plimba cainele Cum a scapat
O femeie a fost urmărită de urs pe străzile
ADVERTISEMENT

Femeia a ieșit liniștită la o plimbare de seară cu câinele, moment în care a fost urmărită de urs. Inițial, fata nu și-a dat seama că la distanță mică în spatele său mișună un urs, însă câinele a început să vină agitat. După ce a întors capul și a observat animalul, femeia a luat-o la fugă, norocul său fiind că ursul nu a fost extrem de interesat să o urmeze.

O femeie a fost urmărită de urs pe străzile din Brașov

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost postate pe Facebook unde au strâns peste 20.000 de vizualizări. Oamenii se plâng că au ajuns să se teamă să mai meargă pe stradă și cer autorităților să ia măsuri urgente pentru rezolvarea acestei situații. Echipele de intervenție din Brașov au zilnic de lucru cu urșii și au participat doar în ultimele zile la mai multe misiuni de capturare a urșilor.

ADVERTISEMENT

Un alt urs a atras atenția internauților, tot în Brașov, fiind vorba de un exemplar de 3 ani care a fost capturat de autorități. Și acest urs a fost filmat pe străzile pietonale din centrul istoric, în mijlocul nopții. După ce a fost prins, animalul a fost relocat, fiind al 17-lea exemplar capturat și relocat din Brașov în ultimii doi ani, conform Brașov.net.

Urșii coboară tot mai mult la oraș după ce oamenii le-au distrus habitatul. Autoritățile din Brașov au montat mai multe cuști în zonele în care apar tot mai des animalele. Ministrul mediului Tanczos Barna anunța în urmă cu mai multe săptămâni că ia în considerare împușcarea unui număr mai mare de urși, în contextul actual.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în România a sosit o delegație a Uniunii Europene pentru a discuta subiectul. ”Nu mai acceptăm sfaturi de la ţări care au exterminat urşii de 100 de ani”, a replicat Barna. ”Le urez bun venit. În sfârşit, cineva de la Bruxelles a venit şi discută şi cu cei care au făcut petiţiile – e absolut normal – dar şi cu partea cealaltă, a celor care spun că pădurile României sunt protejate, că nu înseamnă doar furt, ci şi administrare responsabilă, pe milioane de hectare.

Din păcate, există în continuare infracţiuni şi contravenţii care trebuie pedepsite şi care trebuie constatate şi pentru acest motiv avem nevoie de Gardă forestieră, de colaborare cu poliţia, procuratura şi cu instanţele de judecată. (…) Este prima dată când o comisie de la nivelul PE (cea de petiţii – n.r.) vine să se convingă la faţa locului că aici problema urşilor nu mai este una a unei specii de pe cale de dispariţie. Este o problemă a comunităţii care este afectată în mod grav, câteodată, de această convieţuire cu această specie strict protejată la nivel european”, a transmis ministrul Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT

Ministrul mediului a prezentat o statistică oficială, care arată că în 5 ani au fost raportate 150 de atacuri asupra oamenilor și 14 decese. ”Le-am spus celor din comisie că aici problema nu mai este cum se vede la Bruxelles, o problemă a unei specii care dispare sau este în pericol. Statutul de conservare favorabilă se poate constata oricând în cazul urşilor. Toate studiile care s-au făcut în ultima perioadă, inclusiv cel de anul acesta, demonstrează că numărul lor creşte an de an.

Scopul gestionării unei specii nu este să creştem zi de zi, an de an, numărul lor, ci o administrare durabilă a speciei, într-un areal restrâns, unde vorbim de habitatul natural. Grădiniţa, şcoala, etajul doi al blocului, pensiunea nu sunt habitatul lor natural”, a completat ministrul Barna. În final, ministrul mediului s-a poziționat de partea celora care cred că soluția ar fi, printre altele, împușcarea urșilor. ”Am auzit câteva expresii zilele acestea, că sunt ucise animale sălbatice, urşi. Doar oamenii sunt ucişi, animalul sălbatic e recoltat, în condiţiile legii.

ADVERTISEMENT

Carnivorele mari creează probleme şi în Europa. În Italia s-a înregistrat, practic, primul deces al unui om cauzat de urs, am auzit de poneiul omorât în Germania de către un lup, deci probleme apar şi acolo. Eurodeputatul din Bulgaria a ridicat problema ţării sale, care se confruntă cu o problemă similară, a lupilor, mai puţin cu cea a urşilor, dar carnivorele mari exercită o presiune din ce în ce mai mare pe existenţa fermelor, pe traiul zilnic al cetăţenilor europeni.

De aceea vom organiza la sfârşitul lunii septembrie un summit pe tema carnivorelor mari şi a drumului pe care trebuie să meargă UE. Nu putem accepta sfaturi de la state care au exterminat aceste specii de 100 de ani, nu putem accepta sfaturi de la state membre – prietenii noştri, de altfel – care refuză de ani de zile să primească urşi în habitatele naturale din acele ţări, din Franţa, Germania, Austria, unde nu mai există urs, deşi există habitat natural pentru această specie”, a completat ministrul mediului.

ADVERTISEMENT
Tags:
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres...
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres la începutul lui 2024
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de...
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de 60.000 de euro
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!