News

Panică la şcoală, un elev a făcut infarct în timpul orelor. Copilul de 13 ani a fost resuscitat în sala de clasă

Un elev în vârstă de 13 ani, elev în clasa a VII-a a unei şcoli orădene a făcut vineri infarct, în timpul orei de Ştiinţe Sociale.
12.01.2024 | 17:01
Panica la scoala un elev a facut infarct in timpul orelor Copilul de 13 ani a fost resuscitat in sala de clasa
Copilul se află acum internat la Terapie Intensivă Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un elev din clasa a VII-a Şcoalii Gimnaziale “Avram Iancu” din Oradea s-a prăbuşit inconştient vineri, în timpul unei ore de clasă. Lui i s-a făcut rău din senin, după cum au povestit colegii, fără să fi făcut anterior vreo activitate fizică solicitantă.

Părinţii nu i-au informat pe profesori de problemele copilului

„S-a întâmplat brusc, la ora de științe sociale, imediat după ora 10. Copilului i s-a făcut rău în timpul orei, s-a prăbușit, profesorul a sunat la numărul de urgență 112. Într-un interval de 3-5 minute a venit primul echipaj SMURD, apoi și altele”, a declarat directorul şcolii, Călin Serac, pentru ebihoreanul.ro.

ADVERTISEMENT

Imediat s-a procedat la evacuarea elevilor din sala de clasă, iar echipajul SMURD a început manevrele de resuscitare ale elevului de 13 ani, după care l-au intubat și l-au dus de urgenţă la Spitalul Județean din Oradea.

“Medicul școlii este o persoană cu experiență, dar nu avea ce să facă mai mult, pentru că nu a avut timpul necesar, echipajul SMURD a ajuns repede. Când am ajuns eu în sala de clasă, din cancelarie, copilul era deja resuscitat”, a mai explicat Călin Serac, în contextul în care doctorul şcolii a fost acuzat că nu a demarat el însuşi procedura de resuscitare.

ADVERTISEMENT

“Am auzit și eu reproșuri, dar nu sunt de acord. Cum vă spuneam, nici timp să intervină nu a avut, pentru că salvatorii au ajuns repede. În plus, ei au echipamente pentru resuscitare, nu un stetoscop, ca doctorul școlii”, a mai spus directorul, pentru sursa citată.

Presa locală scrie elevul a fost înternat în stare gravă dar stabilă la Spitalul Judeţean din Oradea. Abia după acest incident la şcoală s-a aflat că băiatul suferea de afecţiuni ale inimii.

ADVERTISEMENT

“Părinții știau de problema medicală, au spus că băiatul a fost și sub tratament, dar noi în școală n-am știut nimic”, a povestit directorul Şcolii “Avram Iancu”.

La rândul său, inspectorul şcolar general Horea Abrudan a declarat: “Copilului i s-a făcut rău la școală, în timpul orei. Nu a fost la ora de Educației Fizică, ci de Științe Sociale. Din câte am înțeles, elevul are probleme cardiace, congenital. Școala nu cred că știa despre afecțiunea copilului, întrucât părinții nu au anunțat școala. Din păcate, copilul era bolnav”.

ADVERTISEMENT

Medicii spun că evolutia băiatului este bună după resuscitare, iar acesta este acum internat la secția de Terapie Intensivă a spitalului orădean.

ADVERTISEMENT