News

Revoltă totală în Franța! Au fost interzise petrecerile în stradă şi focurile de artificii de Anul Nou

Revoltă totală în Franța! Premierul țării a transmis că au fost interzise petrecerile în stradă şi focurile de artificii de Anul Nou. Șeful Executivului a mai zis că valul 5 este deja prezent în Hexagon
18.12.2021 | 14:25
Revolta totala in Franta Au fost interzise petrecerile in strada si focurile de artificii de Anul Nou
ADVERTISEMENT

Francezii au spus adio petrecerilor în stradă și au interzis toate aceste evenimente de Revelion. Vorbim inclusiv de anularea concertelor şi a focurilor de artificii care aveau loc în noaptea dintre ani.

Decizia a fost luată din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2 care se înmulţesc rapid şi au ajuns la 50.000 pe zi. De altfel, sistemul medical din Hexagon începe să aibă și el probleme.

ADVERTISEMENT

Revoltă în Franța!

Șeful Executivului de la Paris, Jean Castex a ținut să explice că petrecerile publice mari şi focurile de artificii vor fi interzise de Revelion şi a făcut chiar și o recomandare.

Acesta i-a rugat pe oamenii, chiar dacă sunt vaccinaţi, să se testeze înainte de participarea la petrecerile de sfârşit de an, indiferent de locul unde se desfășoară acestea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, guvernul francez analizează serios propunerea ca permisul sanitar să fie tranformat într-unul de vaccinare. Ceea ce ar însemna ca documentul să fie eliberat doar pentru cei care se vaccinează.

Oficialii francezi spun că până la începutul anului viitor, varianta Omicron va deveni dominantă în Hexagon, la fel cum se întâmplă deja în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în Regat a fost deja doborât un nou record: peste 93.000 de îmbolnăviri în 24 de ore.

„Al cincilea val, Delta, e deja aici, în Franţa şi în restul Europei. Continuă să ne lovească cu 50.000 de cazuri nou pe zi, chiar dacă vârful valului cinci este aproape.

ADVERTISEMENT

În plus, avem noua variantă Omicron. Se răspândeşte cu o viteză fulgerătoare în Europa, cu dublarea cazurilor la două-trei zile”, a declarat premierul francez

O altă țară care începe să aibă probleme serioase cu Omicron este Germania. Nemții se pregătesc pentru impactul valului cinci asupra sistemului sanitar, dar nu au interzis încă adunările publice.

Deocamdată, în Germania, târgurile de Crăciun, renumite în această perioadă a anului, sunt în plină desfășurare și nemții nu vor să renunțe la ele.

Proteste masive în Franța

Decizia luată de Executivul de la Paris nu a fost deloc primită cu entuziasm. Mai ales că situația era și așa una tensionată în Franța. Vă readucem aminte că în urmă cu doar câteva luni au avut loc mai multe proteste masive în Hexagon.

Sute de mii de oameni au manifestat faţă de impunerea permisului sanitar. La un moment dat, Executivul de la Paris a contabilizat 215 adunări, dintre care cinci numai în Capitală într-o singură zi.

“Macron; nu vrem permisul tău!”, “Libertate!”, au strigat manifestanţii la Paris. Pe drum, unii i-au numit pe clienţii barurilor şi restaurantelor “colaboratori”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: