News

Papa Francisc, gest inedit înainte de Paștele Catolic. Ce mesaj a transmis în direct la TV. Video

11.04.2020 | 09:50
Papa Francisc gest inedit inainte de Pastele Catolic Ce mesaj a transmis in direct la TV Video
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a făcut un gest inedit înainte de Paștele Catolic și a intrat în direct prin telefon la o emisiune a unui post de televiziune din Italia.

Papa Francisc, gest inedit înainte de Paștele Catolic

Papa Francisc a surprins pe toată lumea cu gestul său de a intra în direct la o emisiune de la televiziunea națională italiană Rai Uno, cu doar două zile înainte de Paștele Catolic.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, Suveeranul Pontif a avut la început un dialog apreciat de enoriați cu gazda emisiunii. Alo? Bună seara, Lorena! Ce mai faci?”, a spus Papa Francisc, iar moderatoarea i-a răspuns cu Bun găsit!”

”Mi-ai recunoscut vocea?”, a întrebat mirat Suveranul Pontif, în timp ce gazda emisiunii i-a răspuns: Da, da. Am recunoscut vocea, vă mulțumim din suflet pentru această intervenție, dar mai ales pentru tot ce faceți pentru fiecare dintre noi. Pentru cât vă implicați, într-un mod atât de patern, în suferințele noastre”.

ADVERTISEMENT

”Vă mulțumesc mult și vreau să vă spun că vă iubesc pe toți. Domnul să vă binecuvânteze!”

Apoi, discuția s-a mutat înspre pandemia de coronavirus ca face ravagii în întreaga lume. Gazda emisiunii, Lorena Bianchetti, l-a întrebat pe Papa Francisc cum se simte și cum trăiește aceste clipe tragice prin care trece lumea.

”Acum, în aceste momente, mă gândesc la Domnul nostru crucificat și la toate poveștile celor crucificați. Dar și la cele de astăzi, din timpul acestei pandemii. Medici, infirmieri și infirmiere, măicuțe, preoți, morți pe front ca niște soldați”, a spus Suveranul Pontif.

ADVERTISEMENT

”Și-au dat viața din dragoste, rezistenți ca Fecioara Maria sub crucile comunităților lor, din spitale, îngrijind bolnavi. Și astăzi avem crucificați din iubire. La asta mă gândesc în aceste momente. Vă mulțumesc mult și vreau să vă spun că vă iubesc pe toți. Domnul să vă binecuvânteze! Să vă binecuvânteze pe toți!”, a încheiat Papa Francisc.

Nu este pentru prima dată când Papa Francisc intervine telefonic într-o emisiune televizată. În decembrie 2016, Suveranul Pontif i-a sunat în direct pe Francesca Fialdini și Franco Di Mare, care celebrau 30 de ani de prima ediție a emisiunii ”Uno Mattina”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Piața Sfântul Petru a fost goală în Vinerea Mare, Papa Francisc a oficiat celebrul Drum al Crucii, în format redus. Alături de Suveranul Pontif au participat la ceremonia ce comemorează cruficicarea Mântuitorului 5 deținuți dintr-o închisoare din Padova şi un grup format din cinci medici şi infirmiere de la Vatican.

ADVERTISEMENT