Sport

Real Madrid vrea să fie parte în procesul deschis Barcelonei. Joan Laporta, reacție imediată: ”Suntem nevinovați!”

Președintele lui FC Barcelona, Joan Laporta, a reacționat după ce Parchetul a deschis acțiunea în cazul Negreira, iar Real Madrid a anunțat că vrea să fie parte în proces.
13.03.2023 | 09:48
Real Madrid vrea sa fie parte in procesul deschis Barcelonei Joan Laporta reactie imediata Suntem nevinovati
Președintele lui FC Barcelona, Joan Laporta, a reacționat după ce Parchetul a deschis acțiunea în cazul Negreira, iar Real Madrid a anunțat că vrea să fie parte în proces.
ADVERTISEMENT

FC Barcelona este investigață pentru că ar fi plătit milioane de euro către Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, în perioada 2001-2018. Vineri, Parchetul a anunțat că mai mulți foşti oficiali ai clubului şi Negreira au fost puşi sub acuzare pentru ”corupţie”, ”abuz de încredere” şi ”fals în înscrisuri comerciale”.

Real Madrid a anunțat oficial că vrea să se implice în Dosarul Negreira deschis împotriva lui FC Barcelona

Imediat după anunțul Parchetului a apărut și prima reacție oficială a lui Real Madrid. Club care, pe 20 februarie, atunci când restul cluburilor profesioniste din Spania luau atitudine în fața lui FC Barcelona, a preferat să nu se implice.

ADVERTISEMENT

Decizia ține de strategia celor de la Real Madrid. Clubul preferă să se pronunțe în astfel de cazuri doar în momentul în care justiția are un punct de vedere oficial. Dar a contat și faptul că, atunci, demersul îi aparținea lui Tebas, șeful La Liga. Cu care madrilenii sunt în conflict deschis urmare a proiectului Superligii europene.

Fanii au criticat pasivitatea lui Florentino Pérez. Fără vreo reacție. Însă, sâmbătă, la o zi după anunțul Parchetului, a convocat Consiliul de Administrație. Iar astăzi a declarat că Real Madrid dorește să se implice în procedurile legate de acest caz.

ADVERTISEMENT

”Real Madrid își exprimă profunda îngrijorare cu privire la gravitatea faptelor. Și își reiterează deplina încredere în acțiunea justiției.

Clubul a convenit ca, în apărarea intereselor sale legitime, să se prezinte în procedură imediat ce judecătorul îl va deschide părţilor vătămate”, au precizat cei de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Președintele catalanilor, Joan Laporta, mesaj pentru suporteri

Joan Laporta a respins acuzațiile încă de la apariția lor. ”Vreau să spun acum, ca să fie clar, că Barcelona n-a cumpărat niciodată arbitrii. Și n-a avut intenția vreodată de a o face.

Sunt la curent cu informațiile apărute. Forța faptelor îi va contrazice pe cei care vor să schimbe povestea. Nu cred că este un accident faptul că această situație apare în momentul în care ne descurcăm bine din punct de vedere sportiv.

ADVERTISEMENT

Cred că este o campanie care are ca scop lezarea intereselor Barcelonei. Este o campanie prin care se încearcă punerea sub control a acestui club.

La Liga nu poate accepta că Barca nu a semnat anumite contracte. Încearcă să ne sperie, dar nu vom renunța la demersurile noastre și vom apăra imaginea Barcelonei în acest moment dificil”, spunea atunci Laporta.

Ulterior, președintele catalanilor a anunțat că clubul a angajat avocați care vor studia cazul. Și-n momentul în care va avea toate concluziile va organiza o conferință de presă oficială pe această temă.

Însă după comunicatul remis presei de către cei de la Real Madrid, a oferit totuși o reacție pe contul său de Twitter. ”Culés, nu vă faceți griji.

Barça este nevinovată de ceea ce este acuzată și victima unei campanii împotriva onoarei sale, în care toți sunt implicați acum. Nicio surpriză, vom apăra Barça și vom demonstra nevinovăția Clubului. Mulți vor trebui să-și schimbe poziția”, a spus Laporta.

Marca: ”Nu există nicio dovadă sau indiciu că arbitrii au fost cumpărați”

Jurnaliștii de la Marca, ziar care apare la Madrid, a avut acces la documente și a cerut consultanța unor avocați specializați. Iar concluzia jurnaliștilor este că există probe doar pentru administrare neloială și acte comerciale false.

În primul caz este vorba despre faptul că s-au plătit sume exorbitante pentru servicii care nu au fost probate. Iar în cel de-al doilea despre facturi încasate fără să răspundă la servicii reale.

Însă, pe de altă parte, favorizarea Barcelonei nu este probată cu mărturii sau dovezi documentate. ”În plângere nu există nicio dovadă sau indiciu că arbitrii au fost cumpărați. Astăzi sunt presupuneri. Dar fără dovezi, inculpații nu pot fi condamnați pentru acest capitol”, a declarat avocatul Felipe Izquierdo pentru MARCA.

ADVERTISEMENT