News

Parcul Lacul Morii din Capitală se va transforma. Cum va arăta locația. ”Va cuprinde spații de recreere, terenuri de sport, o plajă”

Parcul Lacul Morii din București va suferi o transformare spectaculoasă. Edilul Ciprian Ciucu a spus că locația va avea spații de recreere, terenuri de sport și o plajă.
01.11.2022 | 10:49
Parcul Lacul Morii din Capitala se va transforma Cum va arata locatia Va cuprinde spatii de recreere terenuri de sport o plaja
Parcul Lacul Morii va suferi o transformare spectaculoasă: ”Va avea o plajă, terenuri de sport și un traseu de biciclete”. Sursa foto: Facebook/Ciprian Ciucu / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că concursul pentru amenajarea Parcului Lacul Morii a fost câștigat de o echipă mixtă Belgia-România.

Parcul Lacul Morii va suferi o transformare spectaculoasă: ”Va avea o plajă, terenuri de sport și un traseu de biciclete”

În același mesaj, edilul spune că zona care urmează să fie amenajată are o suprafață de 16,6 hectare. Aceasta pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.

ADVERTISEMENT

Locația va suferi o transformare spectaculoasă. Proiectul viitorului constructor include spații de recreere, terenuri de sport, vegetație spectaculoasă, o mini-pădure urbană și chiar o plajă.

”Spații de recreere moderne și prietenoase, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, vegetație spectaculoasă, structurată pe 4 paliere de înălțime, dar și o mini-pădure urbană, așa va arăta viitorul Parc Lacul Morii din Sectorul 6, în viziunea echipei de arhitecți care a câștigat concursul internațional de soluții. Ideile lor urmează să fie executate anul viitor”, scrie Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Edilul mai spune că echipa de arhitecți și peisagiști a propus în primul rând o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar.

Ciucu spune că traseul pietonal va fi unul spectaculos, cu vegetație, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber.

ADVERTISEMENT

”De-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber”.

Insula Îngerilor va deveni punctul de atracție al parcului

La finalul lucrărilor, Insula Îngerilor, spune Ciucu, ”va prinde viață”. Edilul dezvăluie că aceasta va fi punctul central de atracție al întregului parc.

ADVERTISEMENT

”Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori”.

Surprizele pentru cetățeni nu se opresc aici. ”După insulă, amenajarea continuă spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete”, mai spune primarul Sectorului 6.

ADVERTISEMENT