Life

Părintele Visarion Alexa, iertat de soție după scandalul de anul trecut: “Să fim împreună în veșnicie”

Părintele Visarion Alexa a fost iertat de soție după scandalul implicat în 2022. Duhovnicul, acuzat că a hărțuit sexual o femeie.
21.06.2023 | 00:35
Parintele Visarion Alexa iertat de sotie dupa scandalul de anul trecut Sa fim impreuna in vesnicie
Părintele Visarion Alexa a fost iertat de soție după ce a fost implicat într-un scandal de proporții. Sursa foto: Facebook, evz.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Părintele Visarion Alexa a fost iertat se soție după scandalul în care a fost implicat anul trecut. Preotul a fost acuzat că a agresat sexual o femeie, iar în urma acestuia a fost suspendat de la slujire. De atunci nu se mai știe nimic despre duhovnic.

Părintele Visarion Alexa, iertat de soție după scandalul de anul trecut. Ce a postat femeia

În toamna anului trecut, părintele Visarion Alexa a fost implicat într-un scandal uriaș. O enoriașă l-a acuzat pe acesta de agresiune sexuală, iar preotul și-a recunoscut fapta.

ADVERTISEMENT

Această întâmplare a fost un mare șoc pentru cei care îl cunoșteau pe duhovnic, mai ales că acesta are o soție și patru copii. Pe numele preotului au fost făcute nouă dosare penale pentru agresiune și viol, iar opt au fost clasate.

Potrivit magistraților, plângerile au fost făcute prea târziu. În perioada în care a fost cercetat, părintele Visarion Alexa a fost suspendat. În plus, și contul său a fost șters de pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De când a început scandalul, timp de câteva luni, nici soția duhovnicului nu a mai postat nimic. Prima postare a femeii a apărut în ianuarie 2023. Se pare că soția lui Visarion Alexa l-a iertat pe preot pentru faptele sale.

În postarea sa, femeia a spus cât de recunoscătoare este pentru familia sa. Postarea a inclus o fotografie cu două mâini suprapuse, purtând câte un inel. Claudia Alexa i-a urat, astfel, “la mulți ani” partenerului ei de viață.

ADVERTISEMENT

“Inelul de logodnă primit prima dată l-am lăsat în dar la racla Sfântului familiei noastre, Nectarie din Eghina. După 20 de ani, inelul de logodnă a ajuns, din nou, pe mâna mea și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru familia minunată pe care ne-a dăruit-o, pentru tot ceea ce avem și pentru ocrotire. La mulți ani, iubitul meu, să fim împreună în veșnicie”, a scris soția lui Visarion Alexa pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Claudia Alexa a postat o imagine și de Paște, în care ea și soțul ei apar îmbrățișați. “Hristos a înviat, bucuria mea! Doar despre bucurie astăzi.

ADVERTISEMENT

Sfintele Paști care mi-au adus 44 de ani de înțelepciune, 4 copii minunați, 5 ani aniversari de grădi, trei căsuțe ca-n povești pentru 100 de inimioare și cel mai iubit dintre pământeni în veșnicie alături de mine! Slavă Ție, Doamne pentru toate minunile din viața mea!”, a scris atunci femeia.

Ce a declarat avocata părintelui Visarion Alexa despre scandal

Anul trecut, o femeie în vârstă de 34 de ani a mers la Poliție, acolo unde a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa. Aceasta a spus că duhovnicul ar fi încercat să o agreseze sexual chiar în timp ce se afla la spovedanie.

Preotul a recunoscut această acuzație. Avocata lui Visarion Alexa, Mariana Mihai, a spus că între el și femeia care a depus plângere pe numele său a existat o relație de prietenie.

“Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022.

Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat avocata, potrivit romaniatv.net.

ADVERTISEMENT