Life

Cât de periculoși sunt, de fapt, micii cu muștar. Poți ajunge direct la spital după o asemenea combinație

Cât de periculoși sunt micii cu muștar pentru organism. Poți ajunge la Urgențe din cauza acestei combinații. Care este motivul?
27.04.2024 | 14:44
Cat de periculosi sunt de fapt micii cu mustar Poti ajunge direct la spital dupa o asemenea combinatie
Cum ne pot dăuna micii cu muștar. Sursa foto: Idei de rețete
ADVERTISEMENT

Micii cu muștar, o mâncare tradițională la noi, românii, dar pe cât de bun este acest preparat, pe atât de periculos este. Unele persoane au fost duse de urgență la spital după ce l-au consumat. Care este explicația specialiștilor?

Cât de periculoși sunt micii cu muștar

Micii cu muștar nu ar trebui consumați frecvent, atrag atenția medicii. Chiar unul dintre cei mai buni neurochirurgi din România, dr. Alexandru Vlad Ciurea, avertizează că micii dăunează funcționării normale a creierului.

ADVERTISEMENT

Mai mult de 2,-3 ori pe an nu ar trebui mâncați micii cu muștar. Conținutul acestora este delicios pentru stomac, dar nu și pentru creier. La un moment dat, medicul Vlad Ciurea a mai precizat că mai ales indivizii de peste 40 de ani ar trebui în mod cert să poftească tot mai rar la mici.

”Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.

ADVERTISEMENT

Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs.

Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a explicat neurochirurgul pentru emisiunea online iTHINK.

ADVERTISEMENT

Câte calorii are un mic. Produsul este unul cancerigen

Același expert subliniază că trebuie să ne educăm mintea, nu să facem întotdeauna ceea ce ne cere. De-a lungul carierei, a observat cum oamenii cun un stil alimentar echilibrat sunt, într-adevăr,  mai sănătoși decât cei care au mese haotice.

În aceași timp, Mirela Bogdan, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, spune că micii au foarte multe calorii. Numai unul singur, de 80 de grame poate avea până la 280 de calorii, așadar, nu este de mirare dacă apar diferite boli.

ADVERTISEMENT

Mâncați în exces, micii creează steatoză hepatică, hipertensiune, obezitate sau chiar cancer de colon, de vezică, de prancreas sau ovarian. În general, de altfel, carnea roșie este cancerigenă, astfel că luați în considerare ceea ce spun medicii.

ADVERTISEMENT