News

Părinții care și-au opărit intenționat fetița, la închisoare. Copila a murit în chinuri groaznice

Decizia instanței privind părinții din Călărași care și-au opărit intenționat fetița. Câți ani vor sta în spatele gratiilor
07.02.2024 | 17:03
Parintii care siau oparit intentionat fetita la inchisoare Copila a murit in chinuri groaznice
Părinții care și-au opărit intenționat fetița. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Părinții care și-au opărit intenționat fetița au fost condamnați la peste 20 de ani de închisoare, potrivit deciziei Tribunalului Prahova. Micuța, în vârstă de doi ani și zece luni, a fost lăsată să agonizeze și a murit în chinuri groaznice.

Părinții care și-au opărit intenționat fetița au primit peste 20 de ani de închisoare

Cazul șocant a avut loc în octombrie 2021, în timp ce părinții din Călărași se aflau în vizită, în casa unui bărbat din localitatea Poienarii Burchii, din județul Prahova. Copila a fost opărită chiar de cei care i-au dat viață, deoarece plângea. Martoră la chinul prin care a trecut fetița a fost și bunica.

ADVERTISEMENT

Toți trei au lăsat-o să agonizeze până la moarte. Astfel, judecătorii au decis ca tatăl să stea 22 de ani în spatele gratiilor, mama a fost condamnată la 20 de ani, iar bunica la opt luni de închisoare cu executare, deoarece nu a intervenit pentru a ajuta minora.

Evenimentul nefericit a fost sesizat de bărbatul în casa căruia se afla familia. El a sunat la 112 și a spus că micuța a fost opărită, solicitând ajutor medical. Din păcate, fetița a fost găsită moartă de salvatori.

ADVERTISEMENT

La început, cercetările au fost efectuate pentru ucidere din culpă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești. În cele din urmă, oamenii legii au ajuns la concluzia că micuța a fost opărită în mod intenționat de părinți. Mai mult, aceștia nu au făcut nimic pentru a-i oferi primul ajutor, văzând starea în care se afla.

Micuța a fost lăsată să moară, trecând prin chinuri groaznice

Ea a fost lăsată să moară, iar familia a asistat impasibilă la sfârșitul sfâșietor al fetiței, care nici nu apucase să împlinească trei ani. În martie 2023, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Părinții au fost puși sub acuzare pentru omor asupra unui membru de familie.

ADVERTISEMENT

Decizia nu este definitivă. De altfel, cei doi părinți, care mai au încă două fetițe, nu mai au voie să-și exercite drepturile părintești. Minorele se află în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi.

Totodată, DGASPC a decis ca fetițele cuplului să se constituie părți civile în dosar. Cei doi sunt nevoiți să plătească 100.000 de lei daune morale fiecărei copile. Mai mult, instanța a hotărât prelevarea de probe genetice de la mama și tatăl ucigași. Acestea vor fi introduse în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

ADVERTISEMENT

Amintim că cei doi se află în închisoare încă din luna martie 2023, fiind puși atunci sub acuzare de procurori. Deși au solicitat să fie plasați în arest la domiciliu, judecătorii nu le-au aprobat cererile.

 

ADVERTISEMENT