Life

Parolele folosite cel mai des de către români. Hackerii le pot afla cu ușurință

Care sunt parolele folosite cel mai des în România. Este foarte ușor pentru cineva să le afle și să aibă acces la date și conversații.
14.03.2024 | 00:07
Parolele folosite cel mai des de catre romani Hackerii le pot afla cu usurinta
Care sunt cele mai folosite parole. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acestea sunt parolele folosite cel mai des de români. Pot fi sparte doar într-o secundă de hackeri, ce ulterior pot avea acces la toate datele personale, conversații și imagini private.

Care sunt parolele folosite cel mai des în țara noastră

Atunci când setezi o parolă, trebuie să ții cont de mai multe detalii, pentru ca datele să rămână în siguranță. Totuși, din lipsă de inspirație, timp sau de teamă că ar putea uita, mulți oameni aleg combinații simple, ce pot fi sparte foarte ușor. 

ADVERTISEMENT

Astfel că, pe primul loc în topul celor mai folosite parole se află cuvântul „admin”. Aceasta este ușor de descoperit în mai puțin de o secundă, după cum a atras atenția furnizorul de VPN NordPass.

În anul 2023, site-ul a publicat lista celor mai folosite 200 de parole din lume. Și o serie de diferite combinații de numere, precum „123456”, „123456789” sau „12345678” , notează adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT

De asemenea, românii aleg să folosească drept parole cuvinte ca „password”, „digi” sau „parolă”. În mod surprinzător, pe locul opt este combinație de litere „qwqwqwqw”, deloc ușor de ținut minte.

Parolele pe care le preferă românii

Cele mai folosite parole sunt foarte ușor de descoperit de oamenii mai puțin bine intenționați. Astfel că, dacă ai de când să alegi să-ți pui drept parolă „deep1234”, află că poate fi decriptată în mai puțin de 57 de secunde.

ADVERTISEMENT

Parola „gavrila123*-” se află pe locul nouă și le dă mai multe bătăi de cap hackerilor, pentru că durează 11 luni până să fie spartă, iar pe locul 11 se află „viatavesnica26”- care cu greu poate fi descoperită.

În timp ce unii sunt mai inventivi și folosesc anumite caractere, dacă optezi pentru  „p@rola12#$”, cuvânt folosite destul de des, poate fi aflat în trei ore. În același timp, „Server200” se decriptează în 20 de minute.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, „password123” poate fi spartă în mai puțin de un minut. Însă, cuvântul „troglodit” este destul de greu de descoperit. De asemenea, la nivel global, în topul celor mai folosite parole se află „123456”.

ADVERTISEMENT