News

Partajarea gratuită a parolelor de Netflix va deveni istorie în 2023. Compania vrea să ia măsuri radicale

Compania Netflix a anunțat măsuri radicale în ce privește partajarea parolelor, care se va face contra cost începând de anul viitor.
25.12.2022 | 21:36
Partajarea gratuita a parolelor de Netflix va deveni istorie in 2023 Compania vrea sa ia masuri radicale
Partajarea parolelor Netflix, mai dificilă pe viitor/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Netflix vrea să pună capăt procedurii de partajare a parolelor între mai mulți utilizatori care, într-o primă fază, i-a adus mai mulți abonați, dar pe termen lung i-a cauzat pierderi.

Zvonurile privind măsurile luate de Netflix au apărut de mai multă vreme însă compania a ezitat să ia decizii radicale temându-se că ar pierde din abonați, scrie indianaexpress, citată de România Liberă.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, Netflix a elaborat un plan prin care cei care folosesc parole în mod gratuit primite de la titularii abonamentelor să plătească și ei pentru serviciul furnizat.

Potrivit estimărilor circa 100.000.000 de persoane ar folosi parole împrumutate de la prieteni și familie, iar Netflix vrea să pună capăt acestei situații în anul 2023, chiar cu riscul de a pierde abonați în favoarea altor platforme de streaming.

ADVERTISEMENT

Conturile vor putea fi partajate în continuare însă toți beneficiarii vor trebui să plătească pentru asta. Într-o primă fază, măsura va fi aplicată doar pe teritoriul Statelor Unite, de la începutul anului viitor.

Abonament pentru fiecare utilizator

În esență, este vorba de extindere unei măsuri care a început să fie deja aplicată în câteva state din America Latină, unde cei care dau parolele altor persoane trebuie să plătească circa trei dolari în plus pe lună.  În aceste țări, abonatul nominal trebuie să furnizeze un cod de verificare pentru persoanele care accesează contul din afara gospodăriei.

ADVERTISEMENT

Acest cod nu este gratuit, iar Netflix îl solicită în mod repetat pentru a permite accesul la platforma de streaming.

În Statele Unite se va implementa un sistem prin care cei care folosesc o parolă pentru contul unui prieten sau altui membru al familiei vor fi nevoiți să își facă un abonament distinct pentru același cont. Costul va fi în apropierea abonamentului de 6,99 dolari pe care îl plătesc cei care au acces la o variantă a platformei în care sunt difuzate și reclame.

ADVERTISEMENT

Netflix intenționează să adopte un sistem de monitorizare a adreselor IP, a ID-urilor dispozitivelor de pe care este accesată platforma, precum și activitatea contului pentru a împiedica ocolirea regulilor pe care intenționează să le implementeze.

ADVERTISEMENT