News

Pârtiile din Poiana Brașov sunt pline în vacanța de Crăciun. Câți bani scot turiștii din buzunar

Turiștii profită din plin de vacanța de Crăciun. Câți bani scot din buzunare pentru distracția de pe pârtiile din Poiana Brașov
27.12.2023 | 10:01
Partiile din Poiana Brasov sunt pline in vacanta de Craciun Cati bani scot turistii din buzunar
Turiștii se bucură de vacanța de Crăciun pe pârtie Sursa foto: Facebook Poiana Brasov
ADVERTISEMENT

Pârtiile pentru începători din Poiana Brașov au zăpadă bună care atrage turiștii și îi determină să urce pe schiuri sau pe plăcile de snowboarding. Nici tarifele destul de piperate nu i-au descurajat.

Pârtiile din Poiana Brașov sunt pline în vacanța de Crăciun

Pe pârtiile dedicate începătorilor oricine poate învăța cum să folosească în mod corect teleschiul, cum să ia în siguranţă un viraj şi – cel mai important – cum să frâneze.

ADVERTISEMENT

Pârtia Bradul din Poiana Brașov are o lungime totală de 458 de metri şi o diferenţă de nivel de 77 de metri. Este cel mai bun loc din stațiune unde oricine poate face primii metri pe schiuri sau pe placa de snowboard.

Instructorii sunt pregătiți să îi inițieze pe turiști în tainele schiatului, tariful pentru o oră privată fiind cuprins între 180 și 200 de lei. Majoritatea şedinţelor de pregătire durează două ore.

ADVERTISEMENT

”Fetiţele mai mici au învăţat foarte repede. Nu au frică şi ele au făcut, într-o singură oră, de la jumătatea pârtiei coboară în viraje, ceea ce e mare lucru. În teri zile o să facă treabă bună, depinde şi de ei”, spune Sorin Suba, instructor de schi pentru Observator.

”Depinde cât de motric este cursantul. De la patru la 10 ore undeva, să putem ajunge sus în masiv”, explică la rândul său instructorul de snowboarding Sergiu Bucur.

ADVERTISEMENT

O altă pârtie pentru începători este cea numită Stadion. Aceasta are o lungime de 300 de metri, o diferență de nivel de 32 de metri și propria instalație de teleschi.

Poiana Brașov este una dintre cele mai populare destinații de ski din Romania, oferind turiștilor un loc ideal pentru a-și petrece vacanța pe pârtie. Partiile variază în lungime, dificultate și scop, astfel încât să se potrivească nevoilor tuturor tipurilor de schiori, de la începători la profesioniști.

ADVERTISEMENT

În Poiana Brașov sunt disponibile 12 pârtii cu grade diferite de dificultate, iar stratul de zăpadă se menține 4-5 luni pe an, potrivit informațiilor de pe site-ul Discover Poiana Brașov.

ADVERTISEMENT