News

Patinoarul din Parcul IOR, închis de Protecția Consumatorului. Amenzi de zeci de mii de lei

Polițiștii bucureșteni, alături de comisari de la Protecția Consumatorului, au închis pationarul din Parcul IOR și au aplicat amenzi de zeci de mii de lei.
29.12.2022 | 21:33
Patinoarul din Parcul IOR inchis de Protectia Consumatorului Amenzi de zeci de mii de lei
Amenzi ANPC la pationar. Foto: ANPC
ADVERTISEMENT

Pationarul, alături de un centru de închiriere a patinelor din București, au fost închise și amendate cu 56.000 de lei din cauza neregulilor găsite.

Patinoarul din Parcul IOR, închis de Protecția Consumatorului

Conform comunicatului Poliției Capitalei, au fost verificate cinci societăți care au drept obiectiv administrarea de patinoare, comercializarea de produse alimentare sau oferirea spre închiriere de patine.

ADVERTISEMENT

”Au fost făcute făcute verificări vizând respectarea legislației în vigoare, în scopul asigurării prevenirii și combaterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, precum și a altor fapte de natură penală și contravențională.

Au fost aplicate 8 amenzi în valoare de 56.000 de lei și au fost ridicați în vederea confiscării 4.180 de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost oprită temporar prestarea serviciilor pentru un patinoar și activitatea de închiriere a patinelor din Sectorul 3 și pentru zona unde se comercializează produse alimentare. Este vorba despre patinoarul din Parcul IOR.

Poliția Capitalei anunță că verificările vor fi continuate cu privire la întreaga activitate desfășurată de către societăți, urmând a fi dispuse măsuri în consecință”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Amenzi uriașe aplicate de inspectorii ANPC

În aceeași zi, inspectorii ANPC amendau cu 133.000 de lei patru firme din cadrul complexului comercial Cosmopolis din Ilfov, care au și fost închise temporar. Printre neregulile găsite se numără mizeria și produsele alimentare ținute în condiții improprii.

”Echipele de control au descoperit mai multe nereguli: expunerea spre vânzare, în condiţii improprii, a unor produse alimentare, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu depuneri de praf în sistemul de ventilatie, rugină, scurgeri de substanţă pe zona de expunere, existenţa unui paviment deteriorat, infestaţie cu insecte, tavan deteriorat, cu urme de mucegai, în camera de depozitare, folosirea unor agregate de frig fără geamuri de protecţie, cu strat masiv de gheaţă, cu arsuri de congelare la produse, schimbarea stării termice la produse alimentare, lipsa autorizaţiei de funcţionare emisă de primărie, folosirea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită.

ADVERTISEMENT

Alte abateri constatate au fost: comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, folosirea unor materii prime, semipreparate şi preparate finite fără etichete cu elemente de identificare si caracterizare, precum şi fără data limită de consum, decongelarea produselor, în bucătărie, la temperatura mediului ambiant, colectarea reziduală în recipiente fără capac, depozitarea unor produse direct pe paviment, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale şi a unor tăvi cu grad avansat de uzură, nerespectarea vecinătăţilor alimentelor depozitate în acelaşi agregat frigorific, folosirea unor ouă neigienizate, prezentând urme biologice, lipsa graficului referitor la schimbul uleiului de prăjire, utilizarea, pentru depozitare, a unor recipiente ce nu sunt destinate reutilizării, folosirea unor hote şi a altor echipamente din zona de gătit neigienizate, cu paviment murdar, cu zone de gresie fisurată/spartă.

Situație critică prin restaurante

De asemenea, comisarii ANPC au mai descoperit: lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului; lipsa informării referitoare la ingrediente cu potenţial alergen, în lista meniu afişată la locul de comercializare, comercializarea de fructe si legume cu modificări organoleptice: deshidratări, deprecieri, culoare modificată, prezenţa mucegaiul pe produse, lipsa traducerii în limba română a informaţiilor înscrise pe ambalaj, pentru diverse tipuri de produse preambalate, lipsa afişării preţului la raft, pentru mai multe tipuri de produse, practici comerciale înşelătoare prin utilizarea de materie primă inferioară celei declarate (ex.: crema de cacao deşi pe etichetă scria ciocolată), personalul care îşi desfăşoară activitatea în spaţiul de producţie nu este echipat corespunzător, lipsa unui spaţiu specific/individualizat pentru depozitarea ambalajelor folosite pentru livrarea comenzilor.

Au fost sancţionate următoarele companii: New Brand Ali Shoes SRL, Bilmer Textile SRL – Restaurant Loc Mama, Artzen Construct SRL – pizzerie şi magazin alimentar, Smyrna SRL – Restaurant Hudy, Artima SA – Carrefour Express, Gold Sweet Foods SRL, Cuptorul Sibienilor SRL, Codrut Com SRL, Blue Star Fashion SRL, Pizza Mia Andre SRL – Fabrica de gust”, au transmis inspectorii ANPC.

ADVERTISEMENT
Tags: