News

Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a: ”Un prieten al poporului român şi al Bisericii Ortodoxe Române”

Mesajul Patriarhului Daniel față de moartea Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.
09.09.2022 | 07:22
Patriarhul Daniel mesaj de condoleante la moartea Reginei Elisabeta a IIa Un prieten al poporului roman si al Bisericii Ortodoxe Romane
Mesajul Patriarhului Daniel este adresat Regelui Charles al III-lea, cel care a înlocuit-o pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Sursa foto: facebook, The Royal Family/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel a transmis joi seară un mesaj de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a, printr-un comunicat oficial al BOR.

Patriarhul Daniel, mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Patriarhul Daniel i s-a adresat Regelui Charles al III-lea (care a ocupat tronul Familiei Regale Britanice) și a subliniat, printre altele, faptul că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost: ”un prieten al poporului român şi al Bisericii Ortodoxe Române”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Patriarhul Daniel a îndemnat la rugăciune față de Majestatea Sa, despre care a precizat că a plecat din această lume într-o zi de sărbătoare în România: Nașterea Maicii Domnului.

”Suntem profund mişcaţi de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestăţii Voastre şi Suveran al Regatului Unit şi al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria.

ADVERTISEMENT

Cunoaştem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult.

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a rămas în conştiinţa noastră ca o susţinătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit şi, în general, a României, fiind inspirată de manifestarea statornică de iubire şi apreciere a Majestăţii Voastre pentru ţara si poporul nostru.

ADVERTISEMENT

În aceste momente de mare întristare şi durere pentru Familia Regală Britanică şi pentru Majestatea Voastră, personal, ne rugăm ca sufletul nobil al Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a să se odihnească în pacea, lumina şi iubirea Preasfintei Treimi”, a transmis Patriarhul Daniel, joi seară.

Cum va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a fost cea mai longevivă regină a Marii Britanii. În iunie și-a sărbătorit jubileul de 70 de ani de domnie.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a avea 96 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de Familia Regală Britanică joi seară, într-un comunicat de presă, după ce în primă fază s-a transmis că Majestatea Sa este grav bolnavă, la Castelul Balmoral, fiind sub atentă supraveghere medicală.

În următoarele 10 zile, în Marea Britanie vor fi ceremonii închinate Reginei. Tronul Regatului Unit a fost preluat de prințul Charles, iar cu această ocazie, numele său s-a schimbat în Regele Charles al III-lea.

În urmă cu un an, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a condus soțul pe ultimul drum, Prințul Philip. După decesul acestuia, starea ei de sănătate s-a deteriorat, fiind profund afectată de moment.

ADVERTISEMENT