News

Prințul Charles, numit automat Rege al Marii Britanii după decesul Reginei Elisabeta a II-a. Titulatura noului monarh. Update

Prințul Charles, 73 de ani, a fost numit automat Rege al Marii Britanii după decesul Reginei Elisabeta a II-a.
08.09.2022 | 21:31
Printul Charles numit automat Rege al Marii Britanii dupa decesul Reginei Elisabeta a IIa Titulatura noului monarh Update
Prinţul Charles, noul Rege al Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-09-2022
19:01

Noul rege al Marii Britanii va avea titulatura de Charles al III-lea

Palatul Buckingham a confirmat, joi seara, că numele regal al lui Charles, titlul său oficial în perioada în care va fi monarh, va fi Regele Charles al III-lea.

Ulterior, și prim-ministrul Guvernului de la Londra, Liz Truss, care a ținut un discurs din Downing Street, a confirmat că Majestatea Sa va fi numit ”Regele Charles al III-lea”.

”Astăzi, Coroana trece, așa cum a făcut-o de mai bine de o mie de ani, noului nostru monarh, noului nostru șef de stat, majestății sale regelui Charles al III-lea”, a spus șefa Cabinetului de la Londra.

 

 

 

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, a murit joi, la vârsta de 96 de ani. Aceasta se afla la Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles.

Prinţul Charles, noul Rege al Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Charles, prinţ de Wales, a devenit automat Regele Marii Britanii după ce mama sa, regina Elisabeta a II-a a murit.

ADVERTISEMENT

Acest lucru rezultă și din comunicatul emis de Palatul Buckingham, imediat după ce Suveran s-a stins.

”Regina a murit în liniște la Balmoral în această după-amiază. Regele şi Regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, a anunțat, joi seara, Palatul Buckingham.

ADVERTISEMENT

Charles este fiul Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei, Prințul Philip, Duce de Edinburgh.

Acesta este, de asemenea, Duce de Cornwall și Duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției. În noul său rol de Rege, acesta ar putea fi numit ”Charles al III-lea”.

ADVERTISEMENT

Urcarea oficială pe tron a prințului Charles va încheia o perioadă de aşteptare mai lungă decât în cazul tuturor predecesorilor săi ajunşi la conducerea Marii Britanii. Vorbim de o monarhie cu o istorie de peste 1.000 de ani.

Când va fi proclamat Charles Rege al Marii Britanii

Oficialitățile din Regatul Unit al Marii Britanii au deja pregătit un plan, cu nume de cod ”London Bridge”, pentru ce se va întâmpla în primele zile după decesul Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

Charles, prințul de Wales (născut în 1948), este primul succesor la tronul Marii Britanii. El este urmat, în ordine, de ducele de Cambridge, prințul William (născut în 1982), prințul George de Cambridge (născut în 2013) și prințul Henry de Wales (născut în 1984).

Conform planului autorităților, la ora 10.00, a doua zi după decesul Reginei, Consiliul de Aderare, format din personalități guvernamentale de rang înalt, se întrunește la Palatul St. James. Această adunare îl va proclama pe Regele Charles drept noul suveran.

ADVERTISEMENT