Life

Cum arată și unde se află Castelul Balmoral, locul în care Regina Elisabeta a II-a a murit. Are o istorie impresionantă

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani în Castelul Balmoral. Cum arată propietatea și unde este construită.
08.09.2022 | 21:09
Regina Elisabeta a II-a și Castelul Balmoral din Scoția. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum arată și unde se află reședința preferată de regretata Suverană pe perioada verii. E locul în care a încetat din viață joi, 8 septembrie 2022. Proprietatea imensă se află în Scoția și are o istorie impresionantă.

Suverana a încetat din viață la Castelul Balmoral. Cum arată și în ce zonă e proprietatea imensă

Regina Elisabeta a II-a a fost evaluată din punct de vedere medical de doctori în cursul zilei de joi, 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral din Scoția. Forfota a fost observată încă de la primele ore ale dimineții.

ADVERTISEMENT

Din păcate, problemele de sănătate cu care se confrunta Suverana de luni bune au dus la moartea sa în această după-amiază, la 96 de ani.

Proprietatea în care și-a găsit sfârșitul Majestatea Sa este una din vilele preferate de membrii Familiei Regale, moșia având o dimensiune impresionantă. Se află în zona Aberdeenshire și este cunoscută sub denumirea de Royal Deeside.

ADVERTISEMENT

Moșia a fost achiziționată de Prințul Consort Albert, soțul reginei Victoria. Cel care a proiectat castelul este un arhitect pe nume William Smith din Aberdeen, proiectele sale fiind modificate ulterior de Prințul Albert.

Balmoral rămâne proprietatea privată a Reginei Elisabeta a II-a și nu face parte din Crown Estate. Castelul este un exemplu de arhitectură baronală scoțiană și este clasificat de Historic Environment Scotland ca o clădire protejată de categoria A.

ADVERTISEMENT

Castelul Balmoral, o proprietate imensă

Castelul Balmoral acoperă o suprafață de aproximativ 50.000 de acri (20.000 de hectare) și include mlaștini, silvicultură și terenuri agricole, precum și turme de căprioare, vite din Highland și ponei.

Aproape 50 de persoane muncesc constant pe moșie și alte 100 sunt angajate temporar. Proprietatea a fost transmisă din generație în generație și are o istorie lungă.

ADVERTISEMENT

Castelul Balmoral are o istorie lungă

Înregistrările istorice arată că cel care a ajuns prima oară în zona în care se află Castelul Balmoral a fost Regele Robert al II-lea al Scoției (1316–1390), care avea o cabană de vânătoare. Mai târziu, pe acel teren a fost construită o casă de Sir William Drummond, în 1390.

Ulterior, moșia a fost închiriată de Alexander Gordon, al doilea fiu al primului conte de Huntly. O casă-turn a fost construită pe moșie de către Gordon. În 1662, proprietatea a trecut în posesia lui Charles Farquharson din Inverey, fratele lui John Farquharson, supranumit „colonelul negru”.

Acesta din urmă a fost unul dintre simpatizanții iacobiți, James Farquharson din Balmoral fiind implicat atât în ​​rebeliunile din 1715, cât și din 1745. A fost rănit în bătălia de la Falkirk în anul 1746, fapt care a dus la confiscarea moșiilor. Acestea au trecut în posesia lui Farquharson din Auchendryne.

În 1798, James Duff, al doilea conte Fife, a cumpărat Balmoral și l-a dat spre închiriere. Sir Robert Gordon, un frate mai mic al celui de-al 4-lea conte de Aberdeen, a achiziționat contractul de închiriere în 1830.

La momentul respectiv a făcut modificări majore castelului original, inclusiv extensii în stil baronial care au fost proiectate de John Smith din Aberdeen.

ADVERTISEMENT