Sport

Patrick Mouratoglou, certat după ce și-a asumat vina în cazul de dopaj al Simonei Halep: “Pas întârziat”

După un an de procese și anchete, Patrick Mouratoglou și-a recunoscut vina în cazul Simonei Halep, sperând că aceasta va primi o suspendare mai mică la TAS.
05.11.2023 | 10:00
Patrick Mouratoglou certat dupa ce sia asumat vina in cazul de dopaj al Simonei Halep Pas intarziat
Ce urmează după ce Patrick Mouratoglou și-a recunoscut vina în cazul Simonei Halep. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou și-a recunoscut vina în cazul Simonei Halep, sportivă suspendată timp de patru ani după ce s-a descoperit că s-a dopat cu roxadustat.

Ce urmează pentru Mouratoglou, după ce și-a recunoscut vina

La mai bine de un an de la declanșarea scandalului în care Simona Halep a fost acuzată de dopaj, antrenorul ei, Patrick Mouratoglou a recunoscut că este vinovat.

ADVERTISEMENT

Ben Rothenberg, jurnalist american, a spus că Mouratoglou trebuia să își recunoască de mult timp vina în acest caz. În același timp, el spune că substanța de roxadustat din probleme Simonei Halep a fost mult mai mare decât cea din flacoanele contaminate.

Acesta este un pas mare și întârziat din partea lui Patrick Mouratoglou pentru a-și asuma vina pentru rolul său în testul doping pozitiv al Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

Totuși, pentru Halep va fi o provocare la TAS, deoarece substanța de roxadustat la care a fost testată pozitiv a avut o concentrație mult mai mare decât cea găsită în supliment”, a scris jurnalistul american pe platforma X.

Mouratoglou și-a asumat vina

Într-o postare recentă, Patrick Mouratoglou a recunoscut că se face vinovat de suspendarea Simonei Halep, spunând că crede că TAS va schimba decizia Tribunalului de la Londra, care a decis suspendarea, timp de patru ani, a Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

El a explicat cum a ajuns Simona Halep să se dopeze, spunând că nu avea de unde să știe că acel colagen luat de Simona Halep este contaminat cu o substanță interzisă.

Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a declarat Mouratoglou, vineri seară, într-un video postat pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT