News

Patronul de la Ferma Dacilor rămâne în arest preventiv. Instanța a respins contestațiile

Patronul de la Ferma Dacilor nu scapă de măsura arestului preventiv. Ce spun procurorii despre ipoteza incendierii intenționate.
09.01.2024 | 20:10
Patronul de la Ferma Dacilor ramane in arest preventiv Instanta a respins contestatiile
Patronul de la Ferma Dacilor rămâne în arest preventiv. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Tribunalul Prahova a decis, marți, să respingă ca nefondate contestaţiile inculpaților, după incendiul care a dus la moartea a opt oameni.

Patronul de la Ferma Dacilor nu scapă de arest preventiv

Hotărârea magistraților este definitivă. Amintim că patronul de la Ferma Dacilor este anchetat pentru distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru, în urma incendiului izbucnit în a doua zi de Crăciun.

ADVERTISEMENT

De asemenea, instanța a decis ca celelalte două persoane cercetate în acest caz să rămână în arest la domiciliu. Este vorba despre Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, administratori ai pensiunii.

„În perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfăşurat în mod convergent şi sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice.

ADVERTISEMENT

Prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de ‘cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată’. Desfăşurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, judeţul Prahova”, a arătat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Cercetările au arătat că Ferma Dacilor a fost construită fără avize și autorizație. De asemenea, acțiunile pentru „intrarea în legalitate” au fost făcute cu încălcarea prevederilor legale, conform procurorilor.

ADVERTISEMENT

Probele nu arată că incendierea ar fi fost intenționată

De asemenea, pensiunea era racordată la electricitate din 2014. Însă, contractul a fost încheiat pentru un consumator non casnic tip persoană fizică. Anchetatorii au făcut anumite precizări și cu privire la circumstanțele în care ar fi izbucnit incendiul.

Potrivit acestora, nu este exlusă nicio ipoteză. Totuși, se menționează faptul că, până în prezent, probele nu indică varianta conform căreia ar fi fost vorba de o incendiere intenționată, așa cum patronul Cornel Dinicu a declarat.

ADVERTISEMENT

„Materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza incendiului de tip arson (incendiere provocată ca urmare a unei acţiuni umane intenţionate), cercetările ce urmează a fi efectuate în cauză având rolul de a stabili până la gradul de certitudine inclusiv cauza probabilă a incendiului”, adaugă procurorii, conform Agerpres.

 

ADVERTISEMENT
Tags: