Sport

Patru ani fără „Minunea Blondă”! Legendele Universității Craiova l-au comemorat pe Ilie Balaci: „I-am simțit absența”. Video

O delegație a Universității Craiova l-a comemorat pe Ilie Balaci la patru ani distanță de la trecerea în neființă a „Minunii Blonde”.
21.10.2022 | 15:07
Patru ani fara Minunea Blonda Legendele Universitatii Craiova lau comemorat pe Ilie Balaci Iam simtit absenta Video
Patru ani fără „Minunea Blondă”! Legendele Universității Craiova l-a comemorat pe Ilie Balaci: „I-am simțit absența”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

21 octombrie este o zi tristă pentru suflarea „alb-albastră” și fanii fotbalului românesc. La patru ani distanță de la decesul marelui Ilie Balaci, foști coechipieri și apropiați l-au comemorat la mormântul legendei Universității Craiova.

Au trecut patru ani de la decesul „Minunii Blonde”.Legendele Universității Craiova l-au comemorat pe Ilie Balaci

În urmă cu patru ani, Ilie Balaci trecea în „echipa îngerilor” și lasa un gol imens în inimele fanilor din întreaga țară. Un produs al fotbalului craiovean, „Minunea Blondă” și-a petrecut 11 ani din cariera la Universitatea Craiova și a scris pagini de istorie în tricoul „Științei”.

ADVERTISEMENT

Ilie Balaci a câștigat trei titluri de campion și patru Cupe ale României la Universitatea Craiova. „Minunea Blondă” a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai oltenilor în Cupa UEFA, unde au ajuns până în semifinalele competiției, însă au fost eliminați de Benfica Lisabona în sezonul 1982-1983.

La patru ani de la moartea lui Ilie Balaci, foști coechipieri de la Universitatea Craiova au aprins o lumânare la mormântul „Minunii Blonde”. La locul de veci al legendei „Științei” au fost prezenți Sorin Cârțu, Emil Săndoi, Marcel Popescu, Rodion Cămătaru, Aurel Beldeanu, Gabi Boldici, Nae Ungureanu, Nicolae Negrilă și Marian Calafeteanu.

ADVERTISEMENT

Legendele Universității Craiova s-au recules și au spus o rugăciune la mormântul regretatului Ilie Balaci. Pe piatra funerară a „Minunii Blonde” este scrisă sintagma: „De la 8 la infinit”.

piatra funerara a lui Ilie Balaci
Sintagma: „De la 8 la infinit” este scrisă pe piatra funerară a lui Ilie Balaci

Sorin Cârțu suferă după moartea marelui Ilie Balaci: „Sunt patru ani în care i-am simțit absența”

Fost coechiper la Universitatea Craiova și prieten cu Ilie Balaci, Sorin Cârțu îi simte absența „Minunii Blonde”. Acesta a declarat că sfaturile și părerile simbolului „Științei” ar fi fost de mare ajutor echipei în prezent.

ADVERTISEMENT

”Mi-a fost coleg și prieten. Sunt puțini jucători din Craiova Maxima, care să nu se fi considerat prieten cu Ilie. Am fost un grup foarte unit, așa că nu doar eu am avut privilegiu acesta, să joace și să fie prieten cu el. Sunt patru ani în care i-am simțit absența. 

Aveam nevoie de el ca prieten și Universitatea Craiova ar fi avut nevoie prezența lui Ilie. Aportul lui ar fi contat, sfaturi primite, comentarii și dialoguri despre evoluția echipei, ar fi fost cât se poate de utile. Este un moment trist, la fel ca de fiecare dată când venim aici”, a declarat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

Președintele Universității Craiova a mărturisit că merge des la locul de veci al „Minunii Blonde” și aprinde mereu o lumânare la mormântul lui și al altor legende ale oltenilot. În cimitirul Sineasca din Bănie mai sunt înmormântați Zoli Crișan și Costică Ștefănescu.

„Eu vin de mai multe ori în timpul lunii la el, aici sunt înmormântați părinții și sora. Când vin trec pe la fiecare și aprind câte o lumânare, pun câte o floare. Și acum în mașină am 10 candele să trec pe la toți și pe la Costică Ștefănescu și Zoli Crișan, dacă sunt aici”, a mărturisit președintele oltenilor.

Universitatea Craiova a depus o coroană de flori la pictura murală a lui Ilie Balaci

O grupă a Centrului de Copii și Juniori ai Universității Craiova a depus o coroană de flori lângă ilustrația realizată de suporterii „Științei”. Unul dintre fanii implicați în realizarea picturii murale a lui Ilie Balaci dezvăluia povestea din spatele inițiativei într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.

„Mi-a dat un exemplu, despre mulțumirea unui fotbalist după ce se retrage și m-a întrebat dacă știu că în Napoli sunt multe picturi murale cu Maradona. lie Balaci a plecat dintre noi, dar muralul și cartea au rămas două promisiuni de îndeplinit”, spunea Florin Jianu.

juniorii universității Craiova au pus o coroana de flori lângă pictura murală
Juniorii Universității Craiova au pus o coroana de flori lângă pictura murală a lui Ilie Balaci

  • Cota BETANO pentru U Craiova: 2,37 este cota pentru „2 solist” la UTA – U Craiova Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT