Fotbal international

Patru dintre oamenii CFR-ului știu cum e să învingi Sevilla! Arlauskis, Petrescu, Bilașco și Bordeanu, victorie cu Unirea Urziceni în Champions League. VIDEO

20.02.2020 | 16:00
Patru dintre oamenii CFRului stiu cum e sa invingi Sevilla Arlauskis Petrescu Bilasco si Bordeanu victorie cu Unirea Urziceni in Champions League VIDEO
ADVERTISEMENT

CFR întâlnește Sevilla în șaisprezecimile Europa League, iar patru dintre oamenii aflați în cadrul clubului clujean, în conducere, pe teren sau pe banca de rezerve, știu cum pot învinge „colosul” spaniol.

Petrescu, Arlauskis, Bordeanu și Bilașco, protagoniști în ultima victorie românească în fața Sevillei

CFR Cluj va fi a patra formație românească care întâlnește Sevilla în cupele europene, după FC Argeș, FCSB și Unirea Urziceni, iar de echipa provenită din micuța localitate ialomițeană se leagă ultima victorie „tricoloră” în fața uriașului club spaniol.

ADVERTISEMENT

În 2009, Unirea Urziceni era reprezentanta României în grupele Champions League, din postura de deținătoare a titlului, iar pe 24 noiembrie Sevilla venea la București, pe stadionul Ghencea, pentru partida din etapa a cincea.

Unirea Urziceni, cu Dan Petrescu pe banca tehnică, Gedrius Arlauskis, Valeriu Bordeanu și Marius Bilașco pe teren din primul minut, reușea să obțină victoria datorită unui autogol al fundașului sârb Ivica Dragutinovic, rezultat ce contribuia decisiv la obținerea locului trei în grupa G, ce adducerea calificarea în șaisprezecimile Europa League.

ADVERTISEMENT

Unirea Urziceni – FC Sevilla 1-0 (24 noiembrie 2009), echipele de start:

  • Unirea Urziceni (A1 Dan Petrescu): Arlauskis – Galamaz, Maftei, Mehmedovic – V. Bordeanu, R. Gomes, I. Apostol, Brandan – Varga, Bilașco, Frunză
  • Sevilla (A1 Manolo Jimenez): J. Varas – Konko, S. Sanchez, Dragutinovic, Navarro – J. Navas, Zokora, Lolo, D. Capel – Kanoute, Negredo

Zece ani mai târziu, o nouă echipă românească întâlnește Sevilla într-o competiție continentală, de data aceasta în Europa League. Din echipa care învingea cu 1-0 pe stadionul „Ghencea”, în cadrul clubului CFR Cluj se regăsesc patru oameni, Dan Petrescu, Gedrius Arlauskis, Valeriu Bordeanu și Marius Bilașco.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu și Arlauskis vor întâlni Sevilla, la fel ca în urmă cu 10 ani, din postura de antrenor, respectiv jucător, în timp ce Bordeanu și Bilașco, pe gazon în cofruntarea din noiembrie 2009, se află în au roluri în conducerea tehnică și administrativă a clubului: fostul fundaș este secundul lui Petrescu, în timp ce Bilașco este consilier.

Nu doar la CFR Cluj există conexiuni cu meciul din grupele Champions League, câștigat de Urziceni pe „Ghencea”, ci și la Sevilla, unde Jesus Navas a fost titular în acea partidă și are șanse importante să evolueze și la Cluj.

ADVERTISEMENT

Speranțele CFR-ului, în mănușile lui Arlauskis

La conferința de presă susținută înaintea turului cu Sevilla, de la Cluj, Dan Petrescu a rememorat partida câștigată în fața andaluzilor cu Unirea Urziceni, în care Gedrius Arlaukis a contribuit în mare măsură.

ADVERTISEMENT

Dacă Arlauskis mai face un meci ca acela de la Urziceni cu Sevilla, ar fi extraordinar. Și cu Rennes acasă a făcut o partidă incredibilă! Țineți minte? Dacă nu era Arlauskis, noi nu băteam niciodată pe Rennes.

Sper să avem un portar în formă maximă, iar atacanții să dea gol. Dacă primul lor șut va fi gol, e greu să ne revenim. Trebuie să marcăm noi primii sau să nu primim gol. Am mare încredere în Arlauskis! Sper să avem noroc, Sevilla să dea în bară sau să apere Arlauskis!”, a declarat Dan Petrescu.

Prima manșă a „dublei” dintre CFR Cluj și Sevilla are loc joi, 20 februarie, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în timp ce returul se joacă pe „Ramon Sanchez Pizjuan”, locul unde Steaua câștiga Cupa Campionilor Europeni în 1986, o săptămână mai târziu.