News

Patru firme din România au fost incluse în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa. Trei sunt din Cluj-Napoca

Patru firme românești au fost incluse în topul Financial Times al companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa, fiind vorba despre companii din industria IT.
01.04.2024 | 18:14
Patru firme din Romania au fost incluse in topul companiilor cu cea mai rapida crestere din Europa Trei sunt din ClujNapoca
Patru firme din România au fost incluse în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa. Trei sunt din Cluj-Napoca. Foto: RebelDot.com
ADVERTISEMENT

Așadar, Financial Times a făcut public topul celor ”1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa”. Companiile, care sunt enumerate în ordinea cele mai mari rate anuale compuse de creștere a veniturilor din perioada 2019-2022 (CAGR) trec printr-o analiză riguroasă din partea experților înainte de a fi incluse în top.

Patru firme din România au fost incluse în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa

Așadar, România are patru astfel de firme în topul celor mai ”pe val” 1000 de companii din Europa. Este vorba despre AscentCore Technology, companie care ocupă locul 185 în top, de RebelDot (locul 382 în top), Arctic Stream (locul 460 în top) și mindit.io (locul 832 în top).

ADVERTISEMENT

Potrivit Financial Times, pentru a fi incluse în acest top companiile trebuie să aibă o rată medie de creștere de cel puțin 36,9%. Clasamentul FT 1000 este condus de Raylyst Solar, o companie ce distribuie panouri solare și alte produse fotovoltaice, cu sediul în Praga.

Locul secund e ocupat de Adagio, companie din Franța care se ocupă cu distribuția de tehnologie publicitară, iar locul trei e ocupat de Bidberry, o companie din Italia specializată în energie. AscentCore este o companie cu sediul în Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

”Succesul nostru se bazează pe conexiunea personală la scară globală. Facem asta de zeci de ani. Este vorba despre construirea încrederii și promovarea succesului tău pe termen lung. Asta le oferim companiilor care vor abordeze cele mai ambițioase proiecte ale lor și să construiască noi tehnologii.

De-a lungul anilor, ne-am îmbunătățit capacitățile, ne-am ascuțit procesele și ne-am extins echipa, dar impulsul din spatele muncii noastre rămâne același. Ne place să ajutăm clientela noastră globală să imagineze și să construiască produse digitale de clasă mondială, livrate rapid, pentru o valoare mai bună”, se arată pe site-ul oficial al companiei.

ADVERTISEMENT

Trei companii din Cluj-Napoca se află în topul companiilor aflate ”pe val” în Europa

Aceeași poveste și cu RebelDot, o altă companie cu sediul central în Cluj-Napoca. ”Misiunea noastră este de a crea valoare prin tehnologie în cadrul unor parteneriate oneste. Avem viziunea de a construi o societate înfloritoare bazată pe relații corecte.

Redefinim sensul de rebel. A avea spiritul Rebel înseamnă a trăi zi de zi după valorile noastre fundamentale. Valorile noastre ne amintesc cine suntem și ce vrem să devenim. Le folosim ca un nord adevărat, ghidându-ne fiecare decizie.

ADVERTISEMENT

Începând cu modul în care abordăm proiectele noastre la modul în care tratăm oamenii cu care lucrăm”, este scris în prezentarea oficială a companiei RebelDot. Între timp, compania Arctic Stream are sediul în București, iar mindit.ro este o altă firmă cu sediul central în Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT