News

Patru morți provocate de intoxicația cu monoxid de carbon: o familie din Vâlcea și o profesoară din Argeș

Emanațiile de monoxid de carbon ale sobelor au produs moartea a patru persoane în ultimele 24 de ore, trei în Vâlcea și una în Argeș.
25.12.2023 | 19:20
Patru morti provocate de intoxicatia cu monoxid de carbon o familie din Valcea si o profesoara din Arges
Patru oameni și-a pierdut viața din cauza intoxicației cu monoxid de carbon/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Doi soți și copilul lor de numai 7 ani au fost găsiți morți în propria casă din localitatea Vaideeni, județul Vâlcea, cauza cea mai probabilă a decesului lor fiind intoxicația cu monoxid de carbon, a anunțat ISU Vâlcea, transmite News.ro.

Cu puţin timp în urmă am fost solicitaţi să intervenim pentru deblocarea unor persoane, posibil intoxicate, în localitatea Vaideeni, sat Marița”, a anunțat, luni seară, ISU Vâlcea. Când pompierii au ajuns la respectiva casă, locatarii erau deja morți.

ADVERTISEMENT

Cauza probabilă a deceselor este intoxicarea cu monoxid de carbon  provenit de la o sobă care nu a funcționat cum trebuie, însă presupoziția urmează să fie confirmată în urmă necropsiei, care va fi efectuată la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea.

La data de 25 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Horezu au fost sesizaţi despre faptul că trei persoane au fost găsite în stare de inconştienţă într-o locuinţă din localitatea Vaideeni.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat trei persoane decedate, stabilind că este vorba de un bărbat de 32 de ani, o femeie de 26 de ani şi un minor de 7 ani, toţi din localitatea Vaideeni, posibil intoxicate cu gaz. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj medical din cadrul S.A.J. Vâlcea, care din păcate, a constatat decesul celor 3 persoane”, a precizat  IPJ Vâlcea.

Tot intoxicația cu monoxid de carbon este socotită drept cauza probabilă a morții unei femei de 34 de ani, care a fost găsită moartă în cadă în localitatea Cetățeni, județul Argeș. Aceasta era profesoară la o școală din București și venise la părinți să-și petreacă sărbătorile, informează Antena3.

ADVERTISEMENT

Femeia a ajuns în seara de Ajun și, după ce a luat masa cu părinții, a mers să se îmbăieze. Cum șederea ei în baie se prelungea, părinții au bătut la ușă, însă fiica lor nu a răspuns. A fost chemată ambulanța, însă medicii nu au reușit să o salveze pe femeie.

Din păcate, manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul persoanei în cauză, femeie de 34 de ani. Cercetările au fost preluate de către polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung.

ADVERTISEMENT

Femeia nu prezenta urme de violență, iar pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 192 din Codul Penal, urmând să fie dispusă efectuarea autopsiei medico-legale, pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT