News

Paul Stănescu îl apără pe edilul din Caracal. „Unul dintre cei mai buni primari. Nu știa ce se întâmplă la Crevedia”

Liderul PSD, Paul Stănescu, a declarat sâmbătă că el i-a spus primarului din Caracal, Ion Doldurea, să se suspende din partid până la finalizarea anchetei
02.09.2023 | 14:09
Paul Stanescu il apara pe edilul din Caracal Unul dintre cei mai buni primari Nu stia ce se intampla la Crevedia
Paul Stănescu sare în apărarea primarului din Caracal. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat sâmbătă, înaintea şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD, că el este cel care l-a îndemnat să candideze pentru această funcție, adăugând că Ion Doldurea, al cărui fiu deține stația GPL din Crevedia, este unul dintre cei mai buni primari.

Paul Stănescu, alături de primarul din Caracal

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, unul din greii partidului, a recunoscut sâmbătă că el l-a susținut pe primarul din Caracal, Ion Doldurea, la candidatura pentru această funcție. „Eu l-am rugat să candideze pentru că este unul dintre cei mai buni primari şi dacă întrebaţi cetăţenii de la Caracal despre primarul Doldurea să vedeţi ce impresie au despre el”, a spus senatorul PSD care a subliniat că a făcut acest lucru pentru că „primii doi primari nu și-au făcut treaba”, subliniind că „nu are nicio legătură cu primarul de la Caracal.

ADVERTISEMENT

„Pe Doldurea sau pe copiii lui nu-i cunosc. Niciodată n-am vorbit personal cu Doldurea sau fratele lui”. Presa a scris însă că Paul Stănescu, supranumit adesea drept baronul de Olt, este cel care l-a impus pe Doldurea în confruntările politice din județ din 2019, în special în lupta internă cu frații Ciocan, susținuți atunci de Darius Vâlcov, un apropiat al lui Dragnea.

Acum, Paul Stănescu a susținut că el este cel care i-a propus primarului din Caracal să se autosuspende din partid până la finalizarea anchetei de către investigatori. „Cu primarul de la Caracal am discutat la telefon, i-am spus că e bine să se autosuspende din partid până la… până organele de anchetă îşi fac datoria şi mai mult, şi eu spun acelaşi lucru, organele statului să-şi facă datoria”, a spus acesta sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Documentele publice arată că Ion Doldurea a fost unul dintre cei mai importanți donatori ai PSD-ului. Înaintea campaniei din 2020, acesta a donat partidului pentru campania electorală suma de 28.910,40 lei. Astfel, numele primarului din Caracal se află printre cele șapte persoane care au donat sume mari, ce depășesc pragul de zece salarii de bază minime pe țară.

Justificări pentru primarul din Caracal

Dacă primarul din Crevedia a fost exclus din partid imediat, Marcel Ciolacu declarând că „un primar care „n-a știut” și căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales nu are ce căuta în PSD”, edilul din Caracal este doar autosuspendat din partid în acest moment.

ADVERTISEMENT

Paul Stănescu, care nu se află în cele mai calde relații cu președintele Marcel Ciolacu, a încercat să găsească o serie de justificări pentru situația lui Ion Doldurea, susținând, de exemplu, că era vorba de firma fiului său. „Toţi avem copii, dacă mă întrebaţi pe mine, nici eu nu ştiu ce face fiul meu, că are 36 de ani”, a spus social-democratul, întrebat fiind dacă o eventuală vinovăție a fiului primarului ar afecta și susținerea politică pentru edilul din Caracal.

De asemenea, liderul PSD a încercat să găsească o justificare și pentru declarația plină de cruzime a edilului, care după explozia de la Crevedia a spus despre pompierii răniți că „este problema lor”. „Primarul de la Caracal am înţeles că era în afara ţării, nu ştia nici măcar ce se întâmplase la Crevedia, nu ştia nimic de la fiul lui şi a avut o declaraţie nefericită”, a mai spus Paul Stănescu.

ADVERTISEMENT

Exploziile de sâmbăta trecută de la Crevedia s-au soldat, până în prezent, cu moartea a trei persoane și cu rănirea a peste 50, marea majoritate pompieri sosiți la stingerea incendiului. Ion Doldurea, al cărui fiu deține stația GPL unde s-a produs explozia și care funcționa fără autorizație, a anunțat că se autosuspendă din PSD. Acesta și-a cerut scuze pentru declarația nefericită de după explozii, susținând că a fost făcută „sub imperiul emoțiilor”.

ADVERTISEMENT