Sport

Paulo Dybala, ofertă surpriză din Premier League după despărțirea de Juventus. Va pleca gratis

Paulo Dybala, atacantul lui Juventus Torino, a primit o ofertă de transfer din partea lui Arsenal. Argentinianul va fi disponibil pe gratis în această vară.
08.04.2022 | 08:48
Paulo Dybala oferta surpriza din Premier League dupa despartirea de Juventus Va pleca gratis
Paulo Dybala a fost contactat de Arsenal cu privire la un transfer din vară. Sursa foto: EPA/RICCARDO ANTIMIANI
ADVERTISEMENT

Contractul lui Paula Dybala cu Juventus Torino expiră la sfârșitul acestui sezon, astfel că jucătorul de 28 de ani va fi liber să aleagă încotro să-și continuie cariera.

Paulo Dybala, căutat de cluburile din Premier League

Paulo Dybala dorește să părăsească Serie A, după ce Juventus nu și-a mai arătat dorința de a-i oferi atacantului o prelungire de contract. Din acest motiv, el va pleca gratis la vară, iar cluburile din Premier League deja se întrec pentru a pune mâna pe atacantul lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Arsenal a fost prima care l-a contactat pe Dybala cu privire la o înțelegere, conform unor informații din presa internațională. Un alt club din Premier League care și-a arătat interesul față de argentinian este Newcastle United.

Atenția lui Paulo Dybala se îndreaptă mai mult către Arsenal, care ar putea juca în Liga Campionilor dacă va termina sezonul acesta în primele patru locuri.

ADVERTISEMENT

Totuși, o destinație pe care Dybala ar lua-o în considerare este AC Milan, potrivit surselor. Giuseppe Marotta, patronul lui Inter și omul care l-a semnat pe Dybala la Juventus, este de asemenea cu ochii pe atacant.

În ceea ce privește La Liga, o opțiune pentru Paulo Dybala ar fi Atletico Madrid, întrucât argentinianul are o strânsă legătură cu Diego Simeone.

ADVERTISEMENT

Care sunt performanțele lui Dybala pe Allianz Stadium

Mikel Arteta a afirmat în ianuarie că Arsenal ar putea atrage jucători de top, deoarece continuă să-și reînnoiască echipa de joc. Astfel, Dybala are mari șanse la un acord cu „tunarii” datorită performanțelor sale de-a lungul anilor petrecuți la Torino.

Paulo Dybalo a marcat 113 goluri și a dat 48 de pase decisive în cele 284 de apariții în tricoul lui Juventus. De asemenea, în cei șapte ani pe Allianz Stadium, atacantul a câștigat următoarele trofee:

ADVERTISEMENT
  • 5 x Seria A (2016, 2017, 2018, 2019, 2020)
  • 4 x Cupa Italiei (2016, 2017, 2018, 2021)
  • 3 x Supercupa Italiei (2016, 2019, 2021)
  • 1 x Jucătorul Anului (2020).

În sezonul curent, Dybala a reușit să înscrie de opt ori în Serie A, de două ori în Cupa Italiei și de trei ori în Liga Campionilor. Pentru Juventus, câștigarea titlului de campioană a Italiei este aproape o speranță pierdută, după ce a fost înfrântă de Inter, săptămâna trecută (scor 0-1).

ADVERTISEMENT