Sport

PCH, comunicat acid la adresa conducerii lui Dinamo: „Pentru voi, doar o afacere potențial bănoasă”

Peluza Cătălin Hîldan a atacat dur conducerea lui Dinamo, dar și autoritățile care vor să modifice Legea 4. Ce le reproșează ultrașii oficialilor clubului.
29.08.2023 | 09:57
PCH comunicat acid la adresa conducerii lui Dinamo Pentru voi doar o afacere potential banoasa
1-3 ani de închisoare riscă ultrașii dacă Legea 4 va fi modificată. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Peluza Cătălin Hîldan pregătise un adevărat show pirotehnic la derby-ul cu Petrolul, unde Jandarmeria Română a confiscat în jur de 100 de materiale pirotehnice. Suporterii îi acuză pe Andrei Nicolescu & comp. că au complotat împotriva propriilor suporteri.

Peluza Cătălin Hîldan, atac tăios la adresa autorităților și a conducerii clubului Dinamo: „Am fost crunt dezamăgiți”

Ultrașii au început prin a-și expune filosofia și ce înseamnă pentru ei să își susțină echipa: „Fotbalul se caracterizează prin pasiune. Este mai mult decât un sport. Pentru mulți dintre noi, este un stil de viață, o bucată de identitate și factor care ne creează principiile după care ne ghidăm în viață.

ADVERTISEMENT

A fi dinamovist, stelist, petrolist, rapidist sau orice alt astfel adjectiv nu mai reprezintă o simplă descriere a preferințelor fotbalistice, ci este o caracteristică la același nivel cu a fi brunet, blond, înalt, scund, cu ochi verzi sau albaștri. A ajuns atât de bine impregnat în viața noastră încât culorile echipelor noastre se pot găsi în codul genetic al fiecăruia dintre noi”.

Dinamoviștii se consideră neînțeleși de societate și consideră că Guvernul vrea să distrugă cu orice preț galeriile de fotbal: „În același timp, fotbalul este un mediu în care se creează comunități, în care oameni interacționează și găsesc lucruri care îi aseamănă și îi fac să uite de cele care îi deosebesc. Dacă veți întreba un fan, fie ultras, fie simplu suporter, acesta va confirma faptul că, atunci când se află în tribuna stadionului, senzația de apartenență se amplifică, iar individul simte că face parte din ceva, ceea ce îl face să se simtă mai puternic.

ADVERTISEMENT

Un lucru care, pe cât de benefic pentru cetățean, pe atât de deranjant pentru autorități. De ce? Simplu, pentru că oamenii care cred într-un ideal și care luptă la comun pentru acesta sunt mai greu dacă nu chiar imposibil de învins, de manipulat și de asuprit. Pentru a putea manipula un popor, este necesar ca acesta să fie, înainte de toate, divizat”, se mai arată în lunga postare de pe pagina oficială de Facebook.

Peluza Cătălin Hîldan condamnă proiectul de lege al Jandarmeriei cu privire la legea 4: „Ne scârbește”

PCH crede cu tărie că autoritățile doresc ca suporterii adevărați să dispară din fotbal„Iar manipularea până la nivel de rigidizare este ceea ce se vrea pe stadioanele din România. Ultima propunere legislativă, prin care poți fi condamnat la o sentință de 1 până la 3 ani de închisoare dacă aprinzi o torță pe un stadion din România este o dovadă clară a faptului că autoritățile, de la Guvern până la Jandarmerie, își doresc că românii să devină niște simpli consumatori asociați unui eveniment sportiv fără a mai face cu adevărat parte din acesta”.

ADVERTISEMENT

„Câinii” atrag atenția asupra accidentului de la 2 mai și exploziei de la Crevedia ori asupra crimei de la Caracal: „De altfel, în timp ce justiția română se chinuie să dea sentințe finale pentru omoruri , legile simplifică foarte rapid pedeapsa potrivită unei fapte care, în trecut, a produs 0 victime. Nimeni, niciodată, de la prima torță aprinsă pe un stadion din România și până în prezent, nu a murit. Cu toate acestea, fapta prezintă un potențial pericol care poate fi împiedicat doar executând între 1 și 3 ani de pușcărie”.

Galeria lui Dinamo e de părere că suporterul român este vicima unor abuzuri sistematizate: „Știam că sistemul legislativ este împotriva noastră, deoarece avem istoricul a zeci de ani de abuzuri, amenzi și dosare penale nejustificate nici până în ziua de astăzi, de aceea nu ne miră atitudinea autorităților, ci, mai degrabă, ne scârbește.

ADVERTISEMENT

Considerăm această propunere legislativă ca fiind una lipsită de orice temei, având ca unic scop transformarea suporterului într-un participant obedient și consumator fără posibilitatea de a-și manifesta în vreun fel sau altul pasiunea cu care acesta colorează peisajul sportiv”.

Mesaj pentru oficiali lui Dinamo: „Așteptăm un pic de susținere”

Suporterii sunt extrem de dezamăgiți de atitudinea conducerii, care a condamnat ultimele derapaje ale PCH: „În același timp, așteptăm un pic de susținere din partea conducerii clubului, conducere care a avut parte, la rândul său, de susținerea noastră, a celor care am ținut clubul iubit în viață, oferindu-le astfel șansa că ei să ocupe pozițiile de care se bucură în acest moment.

În schimb, am fost crunt dezamăgiți să vedem cum cei care acum cred că ghidează destinele clubului nostru nu fac altceva decât să se alieze și să susțină, într-o anumită măsură, o lege care șterge, atât la propriu, cât și la figurat, ceea ce înseamnă culoare în fenomenul fotbalistic”.

Pentru ei, este inacceptabil că Dinamo a sprijinit măsurile luate de Jandarmerie, mai ales că suporterii au ținut clubul în viață atâția ani: „Prin urmare, ne vedem obligați să ne luptăm și împotriva celor care susțin acest demers absurd, deci și împotriva conducerii noastre care ar fi bine să nu uite că noi suntem cei care au păstrat Dinamo în viață atunci când nimeni nu mai dădea șanse clubului și tot noi suntem cei care vor fi alături de această echipă în cele mai grele momente”.

„Pentru voi, doar o afacere potențial bănoasă”

Nu ați venit aici pentru a ne pune bețe în roate, ci ați venit aici pentru a da o mână de ajutor la renașterea acestui club glorios. Căci mâine, indiferent de vreme, noi vom fi tot aici, dar pentru voi nu garantăm. Pentru că noi vom face orice ca Dinamo să trăiască, în timp ce, pentru voi, este doar o afacere potențial bănoasă.


Astfel, încheiem prin a menționa că vom face tot ceea ce este posibil și chiar imposibil pentru a ne putea câștiga libertatea de manifestare (care nici acum nu e o libertate deplină) și vom păstra aprinsă flacăra pasiunii pentru Dinamo, pentru fotbal și pentru fenomen. ULTRAS LIBERI!”.


  • 1,72 este cota oferită de win2 pentru pronosticul „2 solist” la meciul Metaloglobus – Dinamo

ADVERTISEMENT