Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Pe ce loc este Octavian Popescu în top 100 talente mondiale. Doi români din SuperLiga sunt pe listă

Octavian Popescu și Dina Grameni sunt cei doi români dintr-un top 100 de talente, la nivel mondial.
10.09.2023 | 20:57
Pe ce loc este Octavian Popescu in top 100 talente mondiale Doi romani din SuperLiga sunt pe lista
CIES crede că Octavian Popescu este gata să facă pasul către un campionat mare. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu și Constantin Grameni sunt cei doi români ce ne reprezintă într-un clasament CIES format din 100 de talente ce ar putea face pasul către o echipă mare în sezonul următor.

Popescu și Grameni, printre cei mai buni din lume

Constantin Grameni ocupă locul 78 în acest clasament, în timp ce Tavi Popescu este pe locul 98. CIES a urmărit jucătorii ce sunt născuți după 2002.

ADVERTISEMENT

CIES Football Observatory a analizat mai multe talente ce nu se află în TOP 5 campionate din lume, iar cei doi români au fost incluși printre alți jucători ce ar putea deveni mari, în alte campionate.

Azi noapte am văzut un clasament al celor mai buni fotbaliști ai lumii care sunt pregătiți să facă pasul către o echipă mare. Specialiștii, observatorii, au introdus mai multe criterii.

ADVERTISEMENT

Pe locul 98 apare Octavian Popescu, de la FCSB, iar Dina Grameni se află pe locul 78. Sunt singurii români din acest clasament”, a spus Gabi Safta, la FANATIK SUPERLIGA.

Constaintin Grameni este la categoria ”playmaker creator”, având un scor egal cu cel al lui Vladyislav Vanat, elevul lui Mircea Lucescu de la Dynami Kiev: 47.3.

ADVERTISEMENT

Tavi Popescu are un punctaj de 45.4 și este trecut la categoria ”infiltrator creator”. Pe primul loc în acest clasament se află Antonio Silva, de la Benfica, urmat de Georgiy Sudakov, de la Shaktar Donetsk și Pablo Maia, de la Sao Paulo FC.

Nordsjaelland, fosta adversară a FCSB din Conference League, este și ea prezentă în clasament. Adamo Nagalo are o cotă de 48.0, iar Ernest Nuamah are o cotă de 46.1, sun Dina Grameni.

ADVERTISEMENT

Conform lor, Octavian Popescu valorează 4.6 milioane de euro, iar Constantin Grameni 4.4. Lider este același Antonio Silva de la Benfica, despre care se spune că valorează peste 100 de milioane de euro.

Cel mai tânăr jucător din clasament este Vitor Roque, atacantul de la Atheltico Paranaense, dar care va semna cu FC Barcelona vara viitoare. Este cotat la 53.5 milioane de euro. Doi jucători din acest clasament au o valoare de sub un milion de euro: Daniel Medina, de la Always Ready și Yusif Imanov, de la Sabah FK.

HORIA IVANOVICI vă așteaptă la FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, live pe FANATIK.RO și în reluare de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

Octavian Popescu, printre cei mai buni tineri din lume

ADVERTISEMENT
Tags: