S-a mai domolit Uhrin sau pe dinamoviști îi așteaptă calvarul în perioada de pregătire? Cum l-au dat afară portughezii de la CFR Cluj: “E un Hitler al fotbalului!”

SPECIAL FANATIK
Marius Tuhut   
în Dinamo
09/12/2019, 15:54
S-a mai domolit Uhrin sau pe dinamoviști îi așteaptă calvarul în perioada de pregătire? Cum l-au dat afară portughezii de la CFR Cluj: “E un Hitler al fotbalului!” SPECIAL FANATIK
Dusan Uhrin, antrenorul lui Dinamo, a fost dat afară de la CFR Cluj tocmai din cauza pregătirii intense din iarnă care l-a adus în conflict cu jucătorii CFR-ului. Foto:rpress

Dinamo gâfâie în Casa Pariurilor Liga 1 în cursa pentru ocuparea unui loc în play-off. Înfrângerea de la Sibiu, 2-4, a repus pe tapet discuțiile legate de restanțele salariale. Echipa lui Uhrin mai are două partide de disputat în acest an, acasă cu Sepsi și în deplasare la Botoșani.

În retur, va juca patru finale, trei dintre ele cu competitori care acum se află în primele 6 echipe din campionat: Astra, Voluntari, FCSB și Gaz Metan Mediaș. Pentru ca Dinamo să aibă o șansă în primăvara lui 2020, Negoiță trebuie să plătească restanțele către jucători înainte de reluarea pregătirii. Se știe că Uhrin e un antrenor care-și ”omoară” jucătorii în cantonamente, iar dacă se va ajunge în acea perioadă cu nemulțumiri legate de bani va fi imposibil pentru antrenor să-și pună în aplicare metodele spartane de antrenament.

Cum i-a înfuriat Uhrin pe portughezii care au făcut istorie la CFR Cluj: un jucător a vomat din cauza efortului!

La CFR Cluj, n-a reușit în condițiile în care jucătorii erau plătiți la zi. Arpad Paszkany l-a angajat pe Dusan Uhrin în ianuarie 2009. Vișiniii au recurs la un artificiu pentru a-l putea instala pe bancă. Uhrin a fost numit în funcția de consilier sportiv, din cauză că regulamentul prevedea la acea vreme că un tehnician nu poate conduce două echipe în același sezon, în cadrul aceluiași eșalon, iar cehul antrenase deja Poli Timișoara în ediția de campionat 2008-2009.

Astfel, secundul său, Ales Jindra, a fost trecut ca ”principal” în acte. Uhrin îi preluase pe „feroviari” de la Maurizio Trombetta, care câștigase pe Olimpico, 2-1, cu doar patru luni înainte, și care lăsase echipa pe locul 4 în campionat.

Fără să joace niciun meci oficial, Uhrin a început munca direct în cantonament și le-a pregătit o surpriză ”vișiniilor”: trei antrenamente dure pe zi și o jumătate de oră de înot seara! Chiar la unul dintre antrenamentele din Antalya (Turcia), ivorianul Yssouf Kone a vomat din cauza efortului!

Uhrin le-a explicat șefilor săi că pregătirea spartană pe care o făcuse la Timișoara, fosta lui echipă, le adusese bănățenilor un randament incredibil pe finalul partidelor, cu o treime din golurile echipei marcate în ultimul sfert de oră. ”N-am mai văzut o pregătire atât de dură de când sunt președinte la CFR”, avea să spună la acea vreme președintele Iuliu Mureșan. Timișorenii, aflați și ei în cantonament în Turcia, făceau glume pe seama fostului său antrenor: ”Ce fac clujenii? Aleargă? A găsit Uhrin păduri și pante și în Antalya?”.

Cadu: “Uhrin e un Hitler al fotbalului!”

Numai că stilul lui Uhrin i-a deranjat pe oamenii cu greutate din vestiarul lui CFR. Cehul avea să reziste doar cinci etape din retur (3 victorii, un egal și un eșec) și a fost înlocuit de portughezul Antonio Conceicao. Uhrin a fost dat afară după o victorie cu 3-0 împotriva Vasluiului, pe teren propriu.

Nu știa că înaintea jocului, căpitanul Cadu și alți jucători importanți au avut o întâlnire cu Paszkany în care i-au cerut demiterea antrenorului. După joc, Paszkany anunța că a fost ”o nepotrivire de caracter între CFR și Uhrin”.

Cehul îl arăta cu degetul pe Cadu: ”M-a deranjat că unii dintre jucători nu erau profesioniști și cereau lucruri care mă lăsau fără cuvinte. Cadu m-a întrebat foarte liniștit de ce nu poate să fumeze în cameră. Îi explicam că așa ceva este inadmisibil și apoi mă întreba de ce nu poate sta mai mult de ora 23:00 în discotecă, atunci când a doua zi are antrenament”.

Nici portughezul nu a rămas dator. ”Uhrin e un Hitler al fotbalului, încerca să controleze tot. Nimeni nu-l suporta din cauza amenzilor, toată lumea era împotriva lui. Vorbim de un tip închis, iar un astfel de om nu poate face bine grupului”, declara Cadu după plecarea antrenorului.

Închide ×